Säljråd för fastighetsaktien: Osäker situation där utdelningen hänger löst
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Säljråd för fastighetsaktien: Osäker situation där utdelningen hänger löst

Säljråd

Fastighetsbolaget Krona Public Real Estate, som är konsultdrivet, balanserar på gränsen för sina lånevillkor. Obligationen på 900 miljoner kronor som ska refinansieras 2026 kan eventuellt vara hotad och utdelningen ser ut att hänga löst, enligt en analys från Affärsvärlden.

Krona Public Real Estate har skapat en osäker situation för sina investerare med sina riskfyllda finansiella beslut. Bolagets obligation på 900 miljoner kronor, som är planerad att refinansieras år 2026, har hamnat i ett riskabelt läge. Lånevillkoren för denna obligation är nära att brytas, vilket kan leda till påtagliga konsekvenser både för bolaget och dess investerare.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utdelningen kan vara i fara

Utdelningen till aktieägare kan också vara i fara, enligt Affärsvärldens analys. Tidningen är av uppfattningen att bolaget är överskuldsatt och att aktien är för dyr för att vara attraktiv för potentiella investerare. De förnyar därför sitt säljråd för aktien.

"I nuvarande skepnad är bolaget överskuldsatt och aktien för dyr för att locka oss. Vi förnyar vårt säljråd på aktien", skriver Affärsvärlden i sin analys. Detta är dåliga nyheter för Krona Public Real Estate och dess aktieägare, och det återstår att se hur bolaget kommer att hantera denna utmanande situation.

Om Krona Public Real Estate

Krona Public Real Estate är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 116st ägare hos Avanza samt 45st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Krona Public Real Estate är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget äger och förvaltar över ett utbud fastighetsbestånd som består av samhällsfastigheter och tillhörande parkeringsanläggning. Fastigheterna nyttjas för olika ändamål där alltifrån undervisningslokaler, bibliotek, biograf och kontor erbjuds. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där kunderna huvudsakligen består av statliga- och offentliga aktörer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Krona Public Real Estate

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Krona Public Real Estate

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt