Säljråd för verkstadsbolaget – hög värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Säljråd för verkstadsbolaget – hög värdering

Säljråd

Verkstadsbolaget AQ Group, som hade ett framgångsrikt år 2023 och en aktie som steg med 50 procent bara sedan hösten, verkar nu stå inför en nedgång. Analys från Affärsvärlden indikerar att tillväxten för AQ Groups större industrikunder verkar minska och att aktien kan förväntas ha en nedsida på 1 procent inom de närmaste åren.

  • Värderingen av AQ Group anses vara hög, med 14-15 gånger rörelseresultatet.
  • Affärsvärlden ger säljråd för AQ Group's aktie, med förväntan om att det kommer bli möjligt att köpa in sig billigare under det kommande året.

Analysen från Affärsvärlden

AQ Group har haft ett starkt 2023, men framtida signaler tyder på att det kan vara dags för en förändring. Analys från Affärsvärlden pekar på att tillväxten för AQ Groups större industrikunder ser ut att minska.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiens värdering och framtida utsikter

Affärsvärlden anser att värderingen av AQ Group, med 14-15 gånger rörelseresultatet, är hög. De använder istället 12 gånger rörelseresultatet, vilket de menar kan vara i överkant av vad de är beredda att betala för AQ Group. Affärsvärlden ser ingen uppsida med aktien för tillfället och ger säljråd. De tror att det kommer bli möjligt att köpa in sig billigare under det kommande året.

Om AQ Group

AQ Group är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 6971st ägare hos Avanza samt 1683st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

AQ Group är en industrikoncern. Koncernen tillverkar och monterar komponenter och system till större industrikunder. Exempel på produkter som bolaget levererar inkluderar elskåp, formsprutning, kablage samt plåtbearbetning. Kunderna återfinns på global nivå och försäljningen sker via flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning. Bolaget grundades under 1994 och har sitt huvudkontor i Västerås.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AQ Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AQ Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt