Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sandvik

Sandvik - Inför rapporten imorgon

Sandvik släpper imorgon den 23 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Sandvik inför rapporten

Bolaget verkar inom Industri-sektorn. Per idag den 22 oktober har bolaget 48603 ägare på Avanza och 11298 ägare hos Nordnet. Sandvik är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
19 okt8 estimat inför Sandviks rapportLäs mer
19 oktSandvik väntas redovisa 6 358 miljoner kronor i justerat ebita - FactsetLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Sandvik

Nuvarande blankning i Sandvik

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
16 oktJyske Bank sänker riktkursen för Sandvik till 245 kronor (255), upprepar köp
16 oktKepler Cheuvreux sänker riktkursen för Sandvik till 230 kronor (250), upprepar köp
10 oktPareto Securities sänker riktkursen för Sandvik till 250 kronor (260), upprepar köp
4 oktSEB sänker riktkursen för Sandvik till 215 kronor (223), upprepar behåll
4 oktDNB sänker Sandvik till behåll (köp), riktkurs 220 kronor

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
1 sepFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)41 793 380 SEK
1 sepFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)104 464 250 SEK
1 sepFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)62 417 310 SEK
17 augAvyttringRichard Harris414 526 SEK
2 augAvyttringAndreas Nordbrant1 781 175 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden872 225 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden236 605 230 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden1 945 085 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden76 325 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden3 091 388 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden1 787 949 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden6 049 460 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden53 818 577 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden43 096 535 SEK
31 julFörvärvAktiebolaget Industrivärden14 128 862 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Läs mer om Sandvik

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Sandvik för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sandvik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sandvik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.