Sänkt ränta från FED väntas under 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sänkt ränta från FED väntas under 2024

Sänkt

Protokollet från det senaste mötet med Federal Reserves ledamöter indikerar att räntesänkningar sannolikt kommer att inträffa under 2024. Dock finns det en hög grad av osäkerhet kring hur och när dessa räntesänkningar kommer att ske.

  • Federal Reserve planerar för tre räntesänkningar om 25 baspunkter vardera under 2024.
  • Räntehandeln indikerar att Federal Reserve väntas sänka räntan med 25 punkter vid sex tillfällen under 2024.
  • Det finns en hög grad av osäkerhet kring räntebanans framtid, vilket kan resultera i att styrräntan behåller en hög nivå om inflationen inte samarbetar.

Oförändrad styrränta men sänkningar i sikte

Vid det Federal Open Market Committee-mötet som ägde rum i december, beslutades det att hålla styrräntan oförändrad i intervallet 5,25-5,5 procent. Dock förväntar sig ledamöterna att tre sänkningar, med 25 baspunkter per gång, kommer att ske fram till slutet av 2024.

Oklarhet kring räntebanans framtid

Protokollet från mötet visar en hög grad av osäkerhet kring hur, eller om, dessa räntesänkningar kommer att ske. Styrräntan anses sannolikt vara på eller nära sin topp för denna åtstramningscykel, men den faktiska policybanan kommer att bero på hur ekonomin utvecklas, noterar protokollet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potential för ytterligare höjningar

Trots planerade räntesänkningar, finns det enligt protokollet en "ovanligt hög grad av osäkerhet" kring räntebanan. Vissa ledamöter uttryckte att det kan bli nödvändigt att hålla styrräntan på en hög nivå om inflationen inte samarbetar. Andra noterade att det finns potential för ytterligare höjningar beroende på hur förhållandena utvecklas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.