Sänkta rekommendationer för Kinnevik – då faller aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Sänkta rekommendationer för Kinnevik – då faller aktien

Sänkta

Investmentbolaget Kinnevik upplevde en betydande nedgång på onsdagsförmiddagen efter att Carnegie sänkt sin rekommendation. Detta trots att aktien steg tidigare i veckan efter rapporteringen av andra kvartalets siffror. Dagens Industri rapporterar om marknadens reaktioner.

  • Carnegie sänker rekommendationen för Kinnevik från köp till behåll.
  • Kepler Cheuvreux justerar riktkursen men behåller köpstämpeln.
  • Aktien faller till 87 kronor, en nedgång på 4,5 procent.

Investmentbolaget Kinnevik, som nyligen rapporterade en nedgång i substansvärdet med 4,7 procent under andra kvartalet, såg sin aktie stiga med 5,6 procent på tisdagen. Men efter att Carnegie sänkte sin rekommendation till "behåll" från "köp" och justerade ned riktkursen från 119 kronor till 100 kronor, föll aktien kraftigt på onsdagsförmiddagen. Mer om detta kan du läsa på Dagens Industri.

Analyshusens olika syn på Kinnevik

Kepler Cheuvreux valde också att revidera sin riktkurs för Kinnevik, från 133 kronor till 110 kronor, men behöll sin köprekommendation. Ändringen motiveras av den extra utdelningen som skedde i juni samt en justering av bolagets substansvärde till 129 kronor per aktie. Trots den kortsiktiga osäkerheten anser Kepler Cheuvreux att Kinnevik fortsatt erbjuder bra långsiktigt värde.

Marknadens reaktioner

Vid lunchtid på onsdagen handlades Kinneviks aktie ner till cirka 87 kronor, vilket motsvarar en nedgång på 4,5 procent och ligger i nivå med måndagens stängningskurs. Denna utveckling visar på marknadens snabba reaktion på Carnegies sänkta rekommendation.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen för Kinnevik och andra stora investmentbolag för att ge våra läsare de senaste uppdateringarna och analyserna.

Börskollen om Kinnevik

Kinnevik är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KINV B på Large Cap. Kinnevik verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 111776 st ägare hos Avanza samt 15447 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kinnevik är ett företag som investerar i andra bolag. Företaget satsar just nu på att utveckla digitala konsumentföretag. Deras affärsidé går ut på att långsiktigt äga och aktivt påverka sina investeringar i en global och diversifierad portfölj av företag. Kinneviks investeringar är indelade i olika affärsområden: e-handel och marknadsplatser, kommunikation, underhållning samt finansiella tjänster. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kinnevik, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kinnevik

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt