Sanktionerade kinesiska komponenter försenar leveranser av lyxbilar till USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sanktionerade kinesiska komponenter försenar leveranser av lyxbilar till USA

Sanktionerade

Tyska biljätten Volkswagen har upplevt förseningar i leveranser av sina lyxbilar till USA. Orsaken är en sanktionerad komponent från kinesiska Sichuan Jingweida Technology som är inbyggd i fordonen. Förseningen påverkar lyxmärken som Porsche, Audi och Bentley och förväntas fortsätta under mars månad.

  • En sanktionerad kinesisk komponent fördröjer leveranser av Volkswagens lyxbilar till USA.
  • Detta påverkar lyxmärkena Porsche, Audi och Bentley och beräknas pågå under hela mars.

Enligt uppgifter är det en LAN-transformator från Sichuan Jingweida Technology, som används för att koppla samman bilar och datorer till nätverk, som är anledningen till förseningarna. Denna komponent finns i fordonens kontrollsystem och levererades till en av Volkswagens underleverantörer, inte direkt till biltillverkaren.

Sanktioner mot tvångsarbete

USA har lagt sanktioner på Sichuan Jingweida Technology med anklagelser om användning av tvångsarbete. Detta har lett till att Volkswagens bilar med komponenten från företaget inte har kunnat tas emot i USA. Detta problem har lett till försenade leveranser av Volkswagen-ägda lyxmärken som Porsche, Audi och Bentley.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Åtgärder från Volkswagen

Volkswagen påpekar att de tar brott mot mänskliga rättigheter på största allvar. Vi på Börskollen kan rapportera att biljätten planerar att byta ut den sanktionerade komponenten under mars månad för att lösa problemet med de försenade leveranserna.

Börskollen om Volkswagen

Volkswagen Group är en global fordonskoncern. Sedan etableringen 1937 innehar koncernen ett flertal varumärken såsom Audi, Bentley, Bugatti, Commercial Vehicles, Ducati, Lamborghini, Porsche, Skoda och Volkswagen. Produktionen är koncentrerad till Europa och Asien. Utöver huvudverksamheten erbjuds diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volkswagen Group grundades 1937 och har sitt huvudkontoret i Wolfsburg, Tyskland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volkswagen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Porsche

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt