Sannolik höjning av budet på Byggfakta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sannolik höjning av budet på Byggfakta

Sannolik

Enligt en kommentar från Affärsvärlden väntas det höjda budet på byggtjänstebolaget Byggfakta troligtvis att godkännas. För investerare som tecknade aktier vid företagets notering under hösten 2021 har dock Byggfakta inte varit en framgångsrik investering. Konsortiet bestående av bland annat Stirling Square, TA och Macquarie Capital meddelade under morgonen att de höjer sitt bud på Byggfakta till 52 kronor per aktie, upp från 46 kronor.

  • Budet på byggtjänstebolaget Byggfakta väntas att godkännas.
  • Byggfakta har inte varit en framgångsrik investering för de som tecknade aktier vid företagets notering under hösten 2021.
  • Konsortiet med Stirling Square, TA och Macquarie Capital höjer sitt bud på Byggfakta till 52 kronor per aktie, upp från tidigare 46 kronor.

Ökad sannolikhet för godkännande av budet

Vid Börskollen följer vi noggrant utvecklingen kring budet på Byggfakta. Enligt Affärsvärlden är sannolikheten hög att det höjda budet kommer att godkännas. Detta kan innebära stora förändringar för bolagets framtida utveckling och värdering.

Byggfakta ingen framgångsrik investering

För de investerare som tecknade aktier vid Byggfaktas notering under hösten 2021 har investeringen inte varit framgångsrik. Aktiens värde har sjunkit med 31 procent från teckningskursen jämfört med det senaste budet. Detta visar på riskerna med aktieinvesteringar och vikten av att göra noggranna analyser innan man tecknar aktier.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Budet höjs till 52 kronor

Under morgonen meddelade konsortiet, som består av bland annat Stirling Square, TA och Macquarie Capital, att de höjer sitt bud på Byggfakta. Det nya budet ligger på 52 kronor per aktie, en ökning från det tidigare budet på 46 kronor. Detta kan innebära en potentiell uppvärdering av bolaget om budet accepteras.

Börskollen om Byggfakta

Byggfakta är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BFG på Mid Cap. Byggfakta verkar inom sektorn Industri och aktien har 1751 st ägare hos Avanza samt 608 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Byggfakta tillhandahåller marknadsdata och analys för den europeiska byggindustrin. Mjukvaruplattformen är egenutvecklad och används huvudsakligen som informationssystem inom byggindustrin. Bolaget verkar genom fyra affärssegment, Construction solutions Nordic, Construction solutions UK & International, Construction solutions continental Europe och Other operations. Byggfakta är verksamma på en global nivå med huvudkontor i Ljusdal

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Byggfakta, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Byggfakta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggfakta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt