SAS-vd:n är säker på skuldnedskrivning i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SAS-vd:n är säker på skuldnedskrivning i USA

SAS-vd:n

Anko van der Werff, VD för SAS, uttrycker stark övertygelse om att företagets skuldnedskrivning kommer att godkännas av amerikanska fordringsägare. Trots att över 99% av rösterna redan har säkrats, krävs det ett slutligt godkännande från en domstol. Van der Werff är dock optimistisk inför denna process.

  • SAS:s vd, Anko van der Werff, är övertygad om att skuldnedskrivningen kommer att godkännas av amerikanska fordringsägare.
  • Över 99% av rösterna har redan säkrats, men ett slutligt domstolsbeslut återstår.
  • Van der Werff uttrycker optimism inför den kommande rättsprocessen.

Enligt van der Werff, som uttalade sig till Dagens Industri, var deadline för röstning redan förra veckan. Han betonar att trots att stödet från fordringsägarna är starkt, är det domstolens beslut som är avgörande.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Domstolsbeslut avgörande

”Det krävs att domstolen slår fast beslutet. Alla tecken pekar på det, men vi behöver domstolen”, sade SAS-chefen. SAS känner sig positiva inför processen i USA, men det återstår att se vad domstolen bestämmer.

Van der Werff tillade att efter det amerikanska beslutet, ska SAS även ta sig igenom en svensk rekonstruktion och få ett slutligt godkännande från EU-kommissionen.

I Börskollen följer vi noggrant SAS:s kamp för att hantera sin skuldsituation och hur detta kommer att påverka bolagets framtid.

Börskollen om SAS

SAS är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAS på Small Cap. SAS verkar inom sektorn Industri och aktien har 78045 st ägare hos Avanza samt 11516 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SAS är ett skandinaviskt flygbolag. Flygrutterna består av inrikes- och utrikesflyg, med Europa, Nordamerika och Asien som dominerande resmål. Övrig verksamhet som bolaget bedriver förutom passagerarflyg innefattar även transport- och frakttjänster, samt markhantering och tekniskt underhåll. Idag är bolaget en del av Star Alliance koncernen. SAS har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SAS, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SAS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt