SBB: Bankerna kan tvingas överta obligationsfinansiering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SBB: Bankerna kan tvingas överta obligationsfinansiering

SBB:

Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) meddelade nyligen att de kommer att senarelägga räntebetalningar på sina hybridobligationer. Detta skapar oro kring företagets relation med kapitalmarknaden och lägger ytterligare press på bankerna att överta en stor del av SBB:s obligationsfinansiering.

  • SBB senarelägger räntebetalningar på sina hybridobligationer, vilket kan skapa spänningar med kapitalmarknaden.
  • Bankerna kan tvingas överta en betydande del av SBB:s obligationsfinansiering, vilket uppgår till totalt 50 miljarder kronor.

En svår situation för SBB

Genom att skjuta upp räntebetalningarna på sina hybridobligationer, riskerar SBB att försvaga sin relation med kapitalmarknaden. Affärsvärlden kommenterade situationen med att säga att "Alltmer hänger nu på att bankerna ska överta en betydande del av SBB:s obligationsfinansiering". Detta lägger ytterligare press på bankerna som kan behöva stå för finansieringen av SBB:s obligationer, vilket totalt uppgår till 50 miljarder kronor.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens råd för aktien

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för aktien i ljuset av den nuvarande situationen. Med tanke på de osäkra omständigheterna och de stora ekonomiska påfrestningar som detta kan innebära, är det förståeligt att rådet är neutral. Det återstår att se hur situationen kommer att utvecklas och vilken inverkan det kommer att ha på SBB:s framtida prestationer på kapitalmarknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.