SBB:s återköp av obligationer påverkar inte aktieägarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SBB:s återköp av obligationer påverkar inte aktieägarna

SBB:s

Fastighetsbolaget SBB:s återköp av obligationer har ingen inverkan på bolagets aktieägare. Detta trots att bolaget står inför ekonomiska utmaningar. Denna analys presenteras av Dagens industri.

Dagens industri påpekar att SBB:s återköp enbart gäller en specifik euroobligation med rörlig ränta, euribor plus 0,55 procent, som förfaller i början av februari nästa år. Rabatten för detta återköp är endast cirka 3 procent, vilket innebär att de ekonomiska fördelarna för SBB är marginella.

I sammanhanget blir det bara kaffepengar SBB räknar hem och tilltaget ändrar ingenting för aktieägarna", framhåller tidningen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Återstående skuld och framtida utmaningar

Efter återköpet har SBB fortfarande en skuld på 1,6 miljarder kronor på obligationen. Denna förfaller om drygt två månader men Dagens industri anser att detta inte bör vara ett problem för bolaget.

Men tidningen varnar för framtida ekonomiska svårigheter. Efter att lån återbetalats under första halvåret 2024 och den beslutade utdelningen betalats ut kommer SBB:s ekonomiska situation att vara "mer än bekymmersam".

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.