SCA avfärdar kritik från blankarfirmor – "oseriöst gymnasiearbete"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SCA avfärdar kritik från blankarfirmor – "oseriöst gymnasiearbete"

SCA

Ulf Larsson, VD för skogsindustribolaget SCA, har offentligt kommenterat rapporterna från blankarfirmorna Viceroy och Ningi Research. Larsson kallar dessa rapporter för "oseriöst gymnasiearbete" och tillbakavisar påståendena om att SCA övervärderar sin skog.

  • SCA:s VD Ulf Larsson beskriver rapporterna från blankarfirmorna Viceroy och Ningi Research som "oseriöst gymnasiearbete".
  • Larsson tillbakavisar påståendena om att SCA övervärderar sin skog och framhåller att bolaget har en transparent värderingsmodell.
  • SCA planerar att ge ett mer utförligt svar på kritiken inom en nära framtid.

Ulf Larsson gav sina kommentarer till Dagens industri, där han starkt försvarade SCA:s värdering av sin skog. Han framhöll att bolaget har en "väldigt tydlig och transparent modell" för att värdera sina skogstillgångar.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

SCA planerar utförlig respons

Larsson meddelade även att SCA planerar att ge ett mer utförligt svar på kritiken från blankarfirmorna inom en nära framtid. "Nästa vecka är kanske tufft, men det ska inte bli för långt bort. Vi får jobba igenom det här i helgen, och bena ut rapporten", sade han.

Detta uttalande kommer efter att blankarfirmorna Viceroy och Ningi Research offentliggjorde rapporter där de ifrågasatte SCA:s värdering av sin skog. Larsson har nu offentligt bemött dessa påståenden och hävdar att SCA:s värderingsprinciper är både tydliga och transparenta.

Om SCA

SCA är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 39216st ägare hos Avanza samt 8006st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna resurs har SCA byggt en utvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från egna och andras skogar. SCA erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SCA

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SCA

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.