Shein möter motstånd i USA – här kan notering ske istället
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Shein möter motstånd i USA – här kan notering ske istället

Shein

Kinesiska modejätten Shein överväger att flytta sin börsnotering från USA till London efter svårigheter med amerikanska finansinspektionen SEC. London är ett alternativ, men även Singapore och Hongkong övervägs. Denna vägändring kommer efter att Shein motarbetats av bland annat amerikanska senatorn Marco Rubio.

  • Shein överväger att ändra plats för sin börsnotering på grund av problem med amerikanska finansinspektionen SEC.
  • London, Singapore och Hongkong är alternativ som övervägs.
  • Shein har mött motstånd från senator Marco Rubio och andra som kräver mer transparens kring företagets verksamhet i Kina.

Enligt källor till Bloomberg News, har Shein haft problem att få godkännande från SEC för sin notering i USA, trots att detta varit deras förstahandsval. Detta har lett till att företaget nu undersöker alternativa noteringsplatser.

Amerikanskt motstånd mot Shein

Shein har stött på motstånd i USA. Senator Marco Rubio har uppmanat SEC att blockera företagets notering och krävt att företaget avslöjar mer om sin verksamhet i Kina. "Företag med nära kopplingar till Kina kommer att finna det mer utmanande att uppfylla amerikanska krav på transparens och samtidigt tillfredsställa kinesiska tillsynsmyndigheter", sade Gary Ng, seniorekonom på Natixis i Hongkong, till Bloomberg.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

En potentiell vinst för London

En börsnotering i London skulle vara mycket välkommen. Finansmetropolen upplevde förra året en av sina största noteringstorkor någonsin. Shein har valt att inte kommentera situationen.

Om Shein

Kinesiska klädföretaget Shein är en global e-handlare för mode och livsstil som har som mål att göra modets skönhet tillgänglig för alla. Bolaget använder on-demand tillverkningsteknik för att koppla leverantörer till sin smidiga leveranskedja, vilket minskar lagerslöseriet och gör det möjligt för dem att leverera en mängd olika prisvärda produkter till kunder över hela världen. Shein har verksamhet i 150 länder, där USA utgör företagets största marknad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Natixis

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt