Sivers Semiconductors ingår 5G-kontrakt med Blu Wireless
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Sivers Semiconductors ingår 5G-kontrakt med Blu Wireless

Sivers

Sivers Semiconductors har annonserat ett nytt utvecklingskontrakt med Blu Wireless. Avtalet innebär att Sivers kommer att designa och utveckla avancerade 5G-antennmoduler för användning inom track-to-train-applikationer. Intäkterna från detta kontrakt förväntas redovisas helt under 2024.

  • Sivers ska utveckla 5G-antennmoduler i det olicensierade 57-71 GHz-bandet.
  • Kontraktet förväntas generera intäkter under 2024.
  • Den nya teknologin förbättrar höghastighetslänkar för bredbandskommunikation i transportsektorn.

Enligt en nyhet från Finwire har Sivers Semiconductors tecknat ett utvecklingskontrakt med Blu Wireless för att skapa avancerade 5G-antennmoduler med lång räckvidd. Dessa moduler kommer att användas inom det olicensierade 57-71 GHz-bandet och tillhandahåller höghastighetslänkar för bredbandskommunikation, särskilt för track-to-train-applikationer.

Banbrytande teknik för transportsektorn

Kombinationen av Sivers Semiconductors RF-teknik och Blu Wireless basbandsbehandling syftar till att revolutionera höghastighetsanslutning för transportsektorn. Den nya lösningen levererar gigabitgenomströmning av data, ökad säkerhet och kostnadseffektiv utbyggnad. Den rullas redan ut med Sivers nuvarande lösning på den livliga South Western Railway (SWR) i Storbritannien, samt i USA, exempelvis på pendeltågslinjen CALTRAIN mellan San Francisco och San Jose.

Intäkter och framtida möjligheter

Intäkterna från detta kontrakt kommer att redovisas helt under 2024, vilket indikerar en stark framtida potential för Sivers Semiconductors. Företagets VD, Anders Storm, kommenterar: "Genom att kombinera Sivers Semiconductors banbrytande RF-teknik med Blu Wireless avancerade basbandsbehandling, revolutionerar vi höghastighetsanslutning för transportsektorn och omdefinierar hur passagerare och operatörer upplever anslutning på resande fot."

Vi på Börskollen ser detta som en spännande utveckling för både Sivers Semiconductors och transportsektorn i stort, med möjligheten att förbättra passagerarupplevelsen och öka effektiviteten i transportinfrastrukturen.

Börskollen om Sivers Semiconductors

Sivers Semiconductors är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SIVE på Small Cap. Sivers Semiconductors verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 16908 st ägare hos Avanza samt 1911 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sivers Semiconductors är ett teknologiföretag som erbjuder chip och integrerade moduler. Företaget specialiserar sig på att utveckla RF-chip och antenner för avancerade 5G-system som används i data- och telekommunikationsnätverk. Dessutom tillverkar företaget halvledarbaserade optiska produkter som används i optiska fibernätverk, sensorer och optisk trådlös kommunikation (Li-Fi). Deras lösningar tillämpas bland annat inom områden som fiber till hemmet, datacenter, säkerhetssystem och fordonsindustrin. Företagets huvudkontor är beläget i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sivers Semiconductors, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt