Sivers Wireless tecknar miljonavtal med europeisk SATCOM-kund
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sivers Wireless tecknar miljonavtal med europeisk SATCOM-kund

Sivers

Teknologibolaget Sivers Wireless har annonserat ett nytt produktutvecklingsavtal värt cirka 48,7 miljoner kronor med en framstående europeisk SATCOM-kund. Detta blir företagets tredje avtal med kunden, som är en del i Sivers fortsatta strävan att erbjuda världsomspännande uppkoppling. Avtalet rör utvecklingen av avancerade beamformer-chipset, med förväntad produktion under 2024 och 2025.

  • Sivers Wireless har tecknat ett nytt avtal med en europeisk SATCOM-kund gällande utvecklingen av avancerade beamformer-chipset.
  • Avtalet är värt omkring 48,7 miljoner kronor och förväntas gå över till volymproduktion under det fjärde kvartalet 2025.

Enligt Anders Storm, koncernchef för Sivers Wireless, illustrerar det nya avtalet företagets engagemang för att förse världen med tillförlitlig uppkoppling. "Att fördjupa vårt strategiska partnerskap med den här kunden är ytterligare ett bevis på vår dedikation att erbjuda uppkoppling över hela världen", säger han.

Avancerade beamformer-chipset

De beamformer-chipset som ska utvecklas inom ramen för det nya avtalet är en mer avancerad version av de befintliga chip som för närvarande massproduceras. Dessa nya chipset kommer att innehålla nya funktioner och teknik, vilket ytterligare höjer Sivers tekniska förmåga.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Tidigare avtal och framtida planer

Sivers andra produktutvecklingsavtal, som undertecknades i december 2022, involverade utvecklingen av flera andra chipset som kompletterar de nu aktuella beamformers. Detta avtal, med ett kontraktsvärde på 16,4 miljoner dollar, har utökats med cirka 2 miljoner dollar under det senaste året. Dessa chipset beräknas vara färdigutvecklade under de kommande 18 månaderna, varefter de kommer att gå in i volymproduktion, enligt Sivers.

Vi på Börskollen följer med intresse Sivers fortsatta arbete inom teknik- och produktutveckling, och ser fram emot att rapportera om företagets framtida framsteg.

Börskollen om Sivers Semiconductors

Sivers Semiconductors är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SIVE på Small Cap. Sivers Semiconductors verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 16916 st ägare hos Avanza samt 2020 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sivers Semiconductors är ett teknikbolag som säljer chip och integrerade moduler. Bolaget utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data- och telekommunikationsnät. Utöver tillverkar bolaget halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Lösningarna används exempelvis inom fiber till hemmet, i datacenters, säkerhetslösningar samt i fordon. Huvudkontoret ligger i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sivers Semiconductors, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt