Skådespelerskan i konflikt med OpenAI – "låter som jag"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Skådespelerskan i konflikt med OpenAI – "låter som jag"

Skådespelerskan

Skådespelerskan Scarlett Johansson har anklagat OpenAI för att ha använt en röst liknande hennes i den nu stoppade AI-assistenten Sky. OpenAI förnekar att rösten har någon koppling till Johansson, men har valt att pausa användningen av Sky.

  • Scarlett Johansson tackade nej till att låna ut sin röst till Sky.
  • OpenAI hävdar att rösten inte är kopplad till Johansson.
  • Sky är nu pausad av respekt för Johansson.

Johansson tackade nej till erbjudandet

Skådespelerskan Scarlett Johansson erbjöds av OpenAI i september förra året att låna ut sin röst till deras AI-assistent Sky. Efter att ha spelat en AI-virtuell assistent i filmen "Her" var hon ett naturligt val för företaget. Trots detta valde Johansson, efter noggrant övervägande och av personliga skäl, att tacka nej till erbjudandet.

"Efter mycket övervägande och av personliga skäl tackade jag nej till erbjudandet. Nio månader senare noterade mina vänner, min familj och allmänheten hur mycket det nyaste systemet med namnet ’Sky’ lät som jag", säger hon i ett uttalande till CNBC.

OpenAI:s svar och åtgärder

OpenAI har förnekat att rösten på något sätt har koppling till Scarlett Johansson. Enligt VD Sam Altman var det aldrig meningen att Skys röst skulle likna Johanssons. "Skys röst är inte Scarlett Johanssons och det var aldrig meningen att den skulle likna hennes. Vi castade röstskådespelaren bakom Skys röst innan vi kontaktade Johansson", säger Altman.

Trots detta har OpenAI valt att pausa användningen av Sky i sina produkter av respekt för Johansson. Johansson har även anlitat juridisk hjälp för att hantera situationen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att uppdatera våra läsare med ytterligare information när den blir tillgänglig. Sky lanserades den 13 maj i år, men har nu pausats tills vidare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt