Slipp dyra misstag – så håller du koll på kostnaderna vid renovering av ditt hem
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Slipp dyra misstag – så håller du koll på kostnaderna vid renovering av ditt hem

Slipp

Renovering av hemmet kan vara ett spännande projekt, men det kan också bli en dyr affär om du inte planerar ordentligt. Skapa alltid en budget för renoveringen som täcker alla förekommande kostnader och se till att få en offert som innehåller alla kostnader. För att inte råka ut för dyra efterföljande kostnader då ett oseriöst företag anlitas, se alltid till att anlita professionell hjälp av snickare, rörmokare och elektriker för att vara säker på att jobbet blir ordentligt gjort till ett korrekt pris. Genom att ha en bra bild över projektets budget innan du börjar renoveringen kan du se till att hålla kostnaderna nere. Läs mer om hur du kan spara pengar vid renoveringen.

Vilka är de vanligaste sätten att minska kostnaderna för en renovering av mitt hem?

Först och främst bör du undersöka vilka material som är lämpliga för din budget. Om du inte har råd med de dyrare materialen, kan du välja mer ekonomiska alternativ som fortfarande ger ett bra resultat. Du bör också försöka att använda energieffektiva produkter när det gäller uppvärmning, belysning och vitvaror. Detta hjälper dig att spara pengar på elräkningen på längre sikt. Det kan också vara bra att ta reda på om det finns några stödprogram eller bidrag som kan hjälpa dig med kostnaderna för renoveringen. Till slut bör du leta efter professionella entreprenörer som erbjuder marknadsmässiga priser för arbetet, så att du kan spara ytterligare pengar. Är offerten från hantverkaren väldigt billig är det oftast just för bra för att vara sant, utan satsa istället på att hitta en auktoriserad och erfaren hantverkare som ger marknadsmässiga priser.

DIY-projekt som du kan spara pengar på vid renoveringen av ditt hem

Många väljer att renovera själv och är ett bra sätt att spara pengar när du renoverar ditt hem. Det finns många olika projekt som du kan göra själv, från att måla om väggarna till att byta ut gamla lister och fönster till att använda återbrukade material och möbler. Om du har en liten budget kan det vara bra att börja med de enklaste projekten, som att måla om rummet eller byta ut tapeterna. Du kan också prova på mer avancerade projekt som att installera nya golv eller lägga in nya köksskåp. Att installera ny belysning är också ett populärt DIY-projekt som inte bara sparar dig mycket pengar, utan också ger ditt hem en helt ny look.

Fördelarna med att hyra professionella hantverkare istället för att göra allt själv

Det finns dock många fördelar med att hyra professionella hantverkare istället för att göra allt själv. För det första är de ofta mycket mer erfarna och kunniga än vad du själv är, vilket innebär att de kan utföra jobbet snabbare och bättre. De har också tillgång till specialiserade verktyg som du inte har, vilket gör det lättare för dem att få till ett proffsigt och snyggt resultat. Dessutom kan du vara säker på att arbetet kommer att bli utfört med den högsta standarden, eftersom professionella hantverkare vanligen har licenser och certifikat som garanterar deras kompetens.

Att renovera sitt hem kan vara både kul och lärorikt, men det kan också bli dyrt. För att slippa dyra misstag är det viktigt att man planerar noggrant och håller koll på kostnaderna. Vad är de viktigaste sakerna som du bör tänka på innan du påbörjar en renovering?

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt