Småbolagsrevansch? Här är storbankens toppval för 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Småbolagsrevansch? Här är storbankens toppval för 2024

Småbolagsrevansch?

Enligt många analytiker kan 2024 bli de mindre bolagens år på börsen. Storbanken Bank of America har därför sammanställt en lista på de mest lovande små- och mellanstora bolagen i USA. Listan innefattar 31 aktier med en snittpotential upp till bankens egen riktkurs på 29 procent. Detta skriver analyssajten Placera om.

  • Bank of America har sammanställt en lista på 31 aktier bland små- och mellanstora bolag i USA som de tror kommer att prestera väl under 2024.
  • Listan inkluderar välkända företag som Harley Davidson och Ralph Lauren, men också mindre kända som byggproduktbolaget Trex, madrassföretaget Tempur och skönhetsbolaget Elf Beuty.
  • De utvalda aktierna har en genomsnittlig potential på 29 procent enligt bankens egna riktkurser.

För att kvalificera sig till listan måste aktierna ha en köprekommendation, ett börsvärde mellan 1-15 miljarder dollar, ingå i ett etablerat Small & Mid cap-index och ha en likviditet i handeln på minst 20 miljoner dollar per dag.

Detta rapporterar Placera om.

Några av bankens favoritaktier

Exempel på företag som kan ta marknadsandelar inkluderar byggproduktbolaget Trex, madrassföretaget Tempur och skönhetsbolaget Elf Beauty. Företag som kan höja priserna och stärka sina marginaler innefattar detaljhandlaren Bath&Body Works, telekombolaget Dycom och Lamb Weston, en gigant inom området frysta pommes frites.

Några globalt välkända företag finns också på listan. Motorcykeltillverkaren Harley Davidson är en av dem. Banken ser potential för en stigande vinst till följd av nya modeller, en ledarroll inom elektrifierade motorcyklar och en återhämtning i rörelsemarginalen till historiska nivåer.

Modemärket Ralph Lauren är ett annat stort namn på listan. Enligt banken förtjänar företaget en värderingspremie på grund av sitt starka varumärke, solida balansräkning och höga marginaler.

Läs även: Inför rapportflödet: Här är storbankens fyra tech-favoriter

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bank of America

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bank of America

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt