Sista chansen att teckna i årets rekryteringsbolag – Skalar upp för fortsatt tillväxt och notering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna i årets rekryteringsbolag – Skalar upp för fortsatt tillväxt och notering

Sista

Det snabbväxande rekryteringsbolaget Job Solution har sedan starten 2015 bidragit med kompetensförsörjning till bolag där konkurrensen om medarbetare är hög. Bolaget har bland annat bivit utsedda till ”Årets rekryteringsföretag upp till 49 anställda” och prisats som Gasellföretag av Dagens Industri. Nu står man redo för att ta nästa kliv och genomför i samband med det en kapitalanskaffning med teckningsperiod 19 april till 3 maj inför en planerad börsnotering på Nasdaq First North.


”Det är superspännande att äntligen få ta det här klivet och ge oss möjligheten att fortsätta investera i vår affär och fortsatta tillväxt framåt. Vi har en framåtlutad approach som marknaden tydligt kommer att känna av, nu mer än någonsin. Vi har märkt av ett stort intresse för våra tjänster och vart vi som bolag ska ta vägen, och det är skönt att äntligen kunna få visa våra intressenter vart vägen pekar – uppåt och framåt!” Detta säger Viktor Rönn, en av Job Solutions grundare.

Job Solution siktar på fortsatt expansion

I nuläget är Job Solution verksamma på den svenska och norska marknaden, men kapitaltillskottet från emissionen ska användas för att expandera dotterbolagens rekryteringsmodell mot fler marknader och fler länder. I tillägg finns också en plan att förvärva bolag som kan komplettera redan existerande rekryteringsmodell, för att kunna erbjuda fler typer av tjänster till bolagets kunder, och på så vis stärka sitt helhetserbjudande.

Job Solution har under det senaste året lockat till sig flertalet erkända investerare, där bland annat kan nämnas SVEA Bank, med Lennart Ågren som initiativtagare, som under hösten 2021 förvärvade 20 procent av aktierna. Intresset för det prisade rekryteringsbolaget har varit stort och emissionen har redan teckningsåtaganden om 82,5 procent från flertalet huvudägare.

Kvalité som viktig ingrediens för hög och uthållig tillväxt


Viktor Rönn, medgrundare, till vänster och Carl Renman, medgrundare och VD, till höger.

Vi har sedan vår start lagt ett stort fokus på att både kunder och kandidater ska vara så nöjda som möjligt. Att våra kunder kommer tillbaka är av yttersta vikt och är ett kvitto på att tidigare processer är av hög kvalitet. Att ha nöjda kandidater är också en hög prioritet. Vill man byta jobb så ska man alltid kunna känna att Job Solution är företaget man ska vända sig till för att få vägledning och hjälp i sitt arbetssökande,” fortsätter Viktor Rönn.

Bolaget har vuxit årligen i snitt med 29 procent under de senaste tre åren och har sedan start 2015 gjort en bruttovinst om 32 MSEK. Bolagets VD Viktor Rönn tänker dock inte stanna där;

”Vi ser att våra tjänster är otroligt efterfrågade på den svenska och norska marknaden, där alla våra kollegor jobbar målmedvetet och engagerat för att kunna leverera den önskade kvalitet vi vill leverera till våra kunder. Vi ser också att våra tjänster är efterfrågade inom andra länder likväl som marknader. Därav vill vi nu göra en medveten satsning och expansion mot dessa marknader för att kunna erbjuda våra eftersökta tjänster.”

Som komplement till fortsatt organisk tillväxt har bolaget även en förvärvsstrategi, där bolag som kan komplettera den redan existerande modellen, ska bli en naturlig del av koncernens tjänsteportfölj för att kunna erbjuda helhetslösningar inom kompetensförsörjning till sina kunder.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 19 april – 3 maj 2022
  • Emissionsvolym: 15 MSEK
  • Värdering pre-money: Ca 93,6 MSEK
  • Teckningspris: 30 SEK/aktie
  • Tecknings- och garantiåtagande: Erbjudandet omfattas till 82 %, motsvarande 12,25 MSEK, av teckningsförbindelser
  • Planerad första handelsdag: 17 maj 2022, på Nasdaq First North
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna med BankID


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Job Solution Sweden

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt