Snabbväxande svenskt AI-bolag tar plats på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Snabbväxande svenskt AI-bolag tar plats på First North

Snabbväxande

Det svenska AI-bolaget Neovici har börjat handlas på Nasdaq First North. Noteringen markerar en ny fas i företagets tillväxtresa och stärker deras position på marknaden. Bolaget har utvecklat en AI-plattform som effektiviserar affärsprocesser och riktar sig till stora företag inom flera sektorer.

  • Neovici noteras på Nasdaq First North utan emission.
  • Omsättningen ökade med 164 procent under 2023.
  • Företaget planerar att växa genom förvärv.

Enligt Finwire har AI-bolaget Neovici, som specialiserar sig på att automatisera finansiella och affärsprocesser, börjat handlas på Nasdaq First North. "Noteringen är avgörande för oss på många plan," säger Jan Berggren, vd och grundare av Neovici. Han betonar att noteringen inte bara är viktig för företagets tillväxt utan även för deras kunder, som ofta är stora företag beroende av affärskritiska lösningar.

Ökad effektivitet med AI-plattform

Neovici har utvecklat en unik teknik genom sin AI-plattform Cosmoz, som möjliggör 100 procent automatiserade beslut inom affärsprocesser. Detta leder till snabbare och mer pålitliga beslut samt betydligt lägre kostnader för kunderna. Företaget har kontor i Sverige, Frankrike och Mexiko och har totalt 50 anställda.

Imponerande tillväxt och framtida planer

Under 2023 ökade Neovicis omsättning med 164 procent till 61,6 miljoner kronor, trots ett negativt resultat på -35,2 miljoner kronor. Jan Berggren framhåller att 80 procent av omsättningen är återkommande, vilket indikerar en stabil kundbas. Till skillnad från många andra bolag genomfördes ingen emission i samband med noteringen. Istället valde Neovici en direktnotering, likt Spotify, och tog in 25 miljoner kronor tidigare i år, vilket ska räcka för de kommande tolv månaderna.

Stora kunder och framtida förvärv

Med över 30 000 dagliga användare av plattformen Cosmoz, riktar sig Neovici framförallt till stora företag inom fintech, retail, telekom och energi. Bland kunderna finns ICA och Reitangruppen, ägarbolaget till Pressbyrån och 7-Eleven. Jan Berggren påpekar att kundernas rekommendationer till deras leverantörer har lett till ett närmare samarbete och fler potentiella kunder.

Neovici planerar även att växa genom förvärv av bolag med bra kundrelationer men äldre teknik. "Vi ser goda möjligheter att förvärva verksamheter," säger Jan Berggren. Noteringen ger också Neovici ytterligare en betalningsmöjlighet i samband med strukturaffärer genom användningen av egna aktien.

Följ utvecklingen av Neovici och andra spännande bolag på Börskollen för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna inom ekonomi och affärer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Neovici Holding

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt