Snart vänder det för gröna sektorn – Placera: Här är vårt förstahandsval att köpa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Snart vänder det för gröna sektorn – Placera: Här är vårt förstahandsval att köpa

Snart

Trots en tuff tid på börsen för aktier inom grön energi, pekar analysföretaget Placera ut vindkraftsbolaget OX2 som en stark investeringsmöjlighet. OX2, som nyligen flyttade från First North till Nasdaq Stockholm, har enligt Placera bevisat sin förmåga att växa och vara lönsam trots utmaningar på marknaden.

  • OX2 planerar att öka omsättningen med mer än 25% inom de kommande tre åren, med en rörelsemarginal över 10% och en avkastning på sysselsatt kapital på över 25%.
  • Trots att OX2:s aktiekurs har en stark korrelation med det kortsiktiga elpriset, menar Placera att bolagets intäkter inte påverkas av detta och att efterfrågan på grön el kommer att öka i framtiden.
  • Placera bedömer att OX2 är ett attraktivt investeringsalternativ när intresset för grön energi åter ökar bland investerarna.

OX2:s debut på börsen var i juni 2021 på First North, och flyttade sedan upp till Nasdaq Stockholm i april 2022. Bolaget har stora ambitioner, med en målsättning att öka omsättningen med mer än 25% under de kommande tre åren. Dessutom siktar de på att ha en rörelsemarginal på över 10% och en avkastning på sysselsatt kapital på över 25%. OX2 har idag en nettokassa om 1,3 miljarder kronor.

OX2:s koppling till elpriset

OX2:s aktiekurs har visat en tydlig korrelation med det kortsiktiga priset på el, men enligt Placera har detta ingen större inverkan på bolagets faktiska intäkter. Istället är det den långsiktiga elprisnivån som spelar roll för investeringsviljan. Placera bedömer att efterfrågan på grön el kommer att öka i framtiden, vilket kommer gynna OX2.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

OX2:s framtid inom grön energi

Placera menar att OX2 framstår som missförstått på marknaden. "OX2 har bevisat att de kan växa och vara lönsamma även med stigande räntor och sjunkande elpriser. Under senaste tiden har branschen pressats av nedskrivningar och avbrutna projekt, något som inte gäller OX2. När investerarna åter lockas av grön energi tror vi att OX2 kommer att vara förstahandsvalet. Köp", skriver Placera i sin slutsats.

Om OX2

OX2 är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 14392st ägare hos Avanza samt 3838st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

OX2 utvecklar och säljer vind- och solkraftsparker. Bolaget har specialiserat sig inom utveckling av land- och havsbaserad vindkraft, solkraft, nätanslutningar, energilagring och förvaltning av egenutvecklade projekt. Verksamheten innefattar förvärv av projekträttigheter, projektutveckling och leverans av projekten genom byggnation samt teknisk och kommersiell förvaltning. Bolaget är verksamma på den europeiska marknaden med huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om OX2

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien OX2

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt