Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här exploderar SpaceX raket vid andra uppskjutningsförsöket

Rymdföretaget SpaceX gjorde ett nytt försök att skjuta upp sin Starship-raket under helgen, men försöket slutade med att raketen exploderade mitt under flygningen. Trots att uppskjutningen inledningsvis verkade lyckad, ledde tekniska problem till raketens förstörelse. Detta är det andra misslyckade försöket för SpaceX att skjuta upp Starship-raketen.

Uppskjutningen ägde rum under lördagen och Starship flög i ungefär åtta minuter innan den exploderade. Raketen lyckades separera från bärraketen, men problem med dess inbyggda system ledde till att farkosten förstördes under flygningen, rapporterar CNBC.

Automatiserat flygavslutningssystem misstänks vara orsaken

Inga människor fanns ombord på raketen. "Vi har förlorat data från det andra steget ... vad vi tror just nu är att Automated Flight Termination System på det andra steget verkar ha utlösts mycket sent i bränningen", sade John Insprucker från SpaceX under en webbsändning.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Andra misslyckade försöket för SpaceX

Detta är andra gången SpaceX försöker skjuta upp Starship. Första försöket ägde rum i april då raketen exploderade över Mexikanska golfen efter fyra minuter och aldrig lyckades skilja sig från bärraketen.

Starship är SpaceX:s nästa generationens raket och spelar en central roll i företagets vision om att göra det möjligt för människor att resa till Mars. Trots dessa bakslag, fortsätter SpaceX att sträva efter att göra rymdresor till en verklighet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.