Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Spara

Spara pengar genom att skapa en budget!

Det är alltid bra att spara pengar och en budget är ett perfekt sätt att göra det. Du kan använda din budget för att planera framåt och se till att du inte spenderar mer pengar än du har. Det finns många olika sätt att göra en budget, men det viktigaste är att den fungerar för dig. Se till att du håller fast vid din budget så kommer du snart märka hur mycket pengar du sparar!

Hur skapar man en budget?

Det finns många olika sätt att skapa en budget, och det är viktigt att man väljer den metod som passar ens egna behov och förutsättningar bäst. Det första man behöver göra är att lista ut alla de inkomster och utgifter man har. Detta kan göras genom att gå igenom bankkontoutdrag eller kvitton från de senaste månaderna. När man har en bra översikt över sin ekonomi, kan man börja planera hur man vill spendera pengarna. Det är bra att sätta upp ett mål med budgeten som gör att du vill följa den. Det kan till exempel vara att du sparar till en specifik resa eller vill köpa en ny bil med pengarna du sparar. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar när man skapar sin budget, och att inte underskatta hur mycket pengar man behöver. Att ha en budget gör det enklare att hålla koll på sin ekonomi, och det är lättare att spara pengar om man vet exakt hur mycket man har råd att spendera.

Dela upp din budget i olika kategorier

Det är viktigt att du delar upp din budget i olika kategorier, så att du vet hur mycket pengar du har tillgängligt för varje kategori. Detta gör det enklare för dig att hålla koll på dina utgifter, och du slipper oroa dig för att du inte har råd med allt. De är bra att budgetera de nödvändigaste utgifterna först såsom bostad, mat och försäkringar. Sedan kan bestämma dig för hur mycket pengar du vill lägga på din hobby och fritid. För även om en budget är bra för att spara pengar är inte tanken att man ska sluta leva och unna sig saker under tiden man sparar. Det är därför viktigt att du lägger pengar på aktiviteter och saker du tycker är roligt exempelvis att spela casino på nätet, detta ökar även dina chanser att hålla dig till din egna budget.

Vad är nyckeln till att lyckas med sin budget?

Att lyckas med sin budget är en fråga om att göra smarta val. Man måste tänka på hur mycket man har råd att spendera och sedan se till att hålla sig inom den gränsen. Det är lätt att förlora kontrollen när man börjar handla, men det är viktigt att komma ihåg att man inte alltid behöver köpa det dyraste. Ibland kan det vara bättre att välja ett billigare alternativ som fungerar lika bra, eller till och med bättre. Att ha en budget är en bra idé för alla, oavsett om man handlar mycket eller sällan. Det gör det enklare att hålla koll på hur mycket pengar man har, och man slipper oroa sig för att hamna i skuld.

Det är ingen hemlighet att det kan vara svårt att spara pengar. Men det finns flera sätt att göra det enklare för sig. Ett av dessa är att skapa en budget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.