Spara smart med ny teknologi
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Spara smart med ny teknologi

Spara

I dagens digitala era är våra liv genomsyrade av teknologi. Från smartphones till smarta hem, tekniken är en integrerad del av vår vardag. Men visste du att du också kan använda din teknologi för att spara pengar? I dagens snabbt utvecklande digitala landskap erbjuder teknologi många möjligheter att spara pengar, samtidigt som det gör våra liv enklare och mer effektiva. Här är några smarta sätt att göra just det.

Smarta hemlösningar som kan spara dig pengar

Ett av de mest effektiva sätten att spara pengar med teknologi är genom att investera i smarta hemlösningar. Smarta termostater, till exempel, kan spara dig upp till 15% på dina värmekostnader. Dessa enheter lär sig dina vanor och justerar temperaturen automatiskt för att maximera effektiviteten. Dessutom kan smarta lampor och pluggar minska elförbrukningen genom att automatiskt stänga av när de inte används.

Du kan också spara pengar när du köper teknikdelar online till rätt pris. Det kan vara reservdelar till olika prylar du har hemma och som du sen kan byta ut själv. Många köper andra saker som en powerbank, laddare eller andra tillbehör för att spara. Så kolla alltid dina teknikdelar online när du ska köpa något nytt.

Gör smarta investeringar för att spara mer

Att göra smarta investeringar är en nyckelstrategi för att spara mer pengar över tid. Genom att noggrant undersöka och välja investeringar som ger hög avkastning med rimlig risk, kan du bygga en stabil ekonomisk grund. Börja med att diversifiera din portfölj, vilket innebär att sprida dina investeringar över olika tillgångar som aktier, obligationer, fastigheter och fonder. Detta minskar risken eftersom en dålig presterande investering inte kommer att påverka hela din portfölj lika mycket. Utnyttja också fördelarna med ränta-på-ränta-effekten genom att investera regelbundet och återinvestera dina utdelningar.

Shoppa smart och effektivt online

Att shoppa smart och effektivt online handlar om att använda teknologi och strategier för att få de bästa erbjudandena och spara pengar. Börja med att använda prisjämförelsesajter som Pricerunner för att säkerställa att du alltid betalar det lägsta priset för en produkt. Sen kan du också prenumerera på nyhetsbrev från dina favoritbutiker för att få exklusiva erbjudanden och förhandsinformation om reor. Tänk också på att använda cashback-tjänster som Refunder, där du kan få en procentandel av ditt köp tillbaka. Genom att följa dessa tips kan du maximera dina besparingar och få mer värde för dina pengar när du handlar online.

Smart teknik för att spara energi i hemmet

Smart teknik för att spara energi i hemmet har revolutionerat hur vi hanterar våra hushållsresurser och minskar våra energikostnader. Smarta termostater anpassar sig efter dina dagliga rutiner och justerar automatiskt temperaturen för att maximera effektiviteten, vilket kan sänka värme- och kylkostnaderna med upp till 15%. Smarta belysningssystem, som Philips Hue, låter dig kontrollera ljusstyrkan och schemalägga när lamporna ska vara tända, vilket eliminerar onödig elförbrukning. Dessutom kan smarta appar och energihanteringssystem övervaka och styra energiförbrukningen för enskilda apparater, vilket hjälper till att identifiera energitjuvar och optimera användningen. Genom att investera i dessa teknologier kan hushåll inte bara minska sina elräkningar utan också bidra till en mer hållbar och miljövänlig livsstil.

Använd appar som kan ge dig rabatter

Att använda appar som kan ge dig rabatter är ett enkelt och effektivt sätt att spara pengar i din vardag. Det finns en mängd olika appar som är designade för att hjälpa dig hitta de bästa erbjudandena och kupongerna för både online- och butiksköp. Till exempel finns det appar som automatiskt söker efter och ger rabattkoder vid utcheckning, vilket garanterar att du alltid får bästa möjliga pris. Dessutom erbjuder lojalitetsappar från butiker som ICA och Coop exklusiva rabatter och belöningar baserat på dina köpvanor, vilket gör det möjligt att spara betydande summor över tid. Genom att integrera dessa appar i din shoppingrutin kan du dra nytta av många erbjudanden och maximera dina besparingar utan att behöva kompromissa med kvalitet eller bekvämlighet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt