Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sparkonto

Sparkonto glödhett – Nu ännu högre sparränta efter Riksbankens senaste höjning

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – något som har gjort sparformen "het" igen!

Och efter senaste höjning från Riksbanken där styrräntan skruvades upp med ytterligare 0,50 procentenheter till 3,50 procent ser vi nu åter att räntan på sparkonto justeras upp från olika aktörer!

Om du vill se dina pengar växa och samtidigt söker hög trygghet i form av insättningsgaranti kan ett vanligt sparkonto vara något för dig. Nedan berättar vi vart du kan få den högsta avkastningen just nu!

Storbankerna ligger ljusår efter

Om du är bankund hos någon av storbankerna bör du dock se dig om efter alternativ, då de flesta fortfarande "släpar" efter ordentligt med (rörliga) sparräntor under 1,5 procent. Om du vill maximera din ränta bör du med andra ord se dig om efter bättre villkor.

Det går idag att få runt 3,0 % i sparränta på ett rörligt sparkonto med fria uttag från en rad olika aktörer – och genom att binda dina pengar kan du redan nu få en bit över 3,5 % (förmodligen snart omkring 4 %)! I och med den senaste höjningen från Riksbanken (och där fler höjningar också prognostiseras framåt) kan vi också sannolikt räkna med fortsatt goda tider för sparkonton ett bra tag framåt. Detta i kombination med att börsen har varit stökig har bidragit till att sparkonton åter har blivit "hett""

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörlig som bunden med olika löptider.

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

Uppdaterad: 2023-05-02.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt