Specen för nya Teslan läckt – det blir ett riktigt kraftpaket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Specen för nya Teslan läckt – det blir ett riktigt kraftpaket

Specen

Tesla förbereder sig för att officiellt lansera sin nya Model 3 Performance. Ansökan om typgodkännande är nu inskickad och detta tyder på att den uppdaterade elbilen snart kommer att avtäckas officiellt. Den nya versionen väntas ha en toppeffekt på hela 627 hästkrafter.

  • Tesla förbereder att officiellt lansera den nya Model 3 Performance, med förväntad toppeffekt på hela 627 hästkrafter.
  • Den uppdaterade modellen förväntas ha ett nytt, mer distinkt yttre, samt en helt ny motor bak.
  • Den nya modellen väntas kunna accelerera från 0-100 km/h på 2,9 sekunder, vilket är 0,2 sekunder snabbare än tidigare generationer.

Tesla lanserade en uppgradering av Model 3 förra året, men performancemodellen av serien har dom hållit på några månader till. Nu verkar dock väntan vara över. Tesla Model 3 Performance, eller Ludicrous som en del tror att den kommer att heta, har uppmärksammats som en av de mest extrema uppdateringarna från biltillverkaren hittills.

Foto: @BooDev på X

Nya design och förbättringar

Den nya modellen förväntas ha ett mer distinkt yttre med nya aerodynamiska stötfångare, bakdiffusor och en kolfiber-spoiler. Men de viktigaste förändringarna är mer djupgående än så. Bilen förväntas drivas av en helt ny elmotor bak som ska öka den totala effekten för bilen till 461 kW, motsvarande 627 hästkrafter.

Enligt dokument från det koreanska miljöministeriet kommer den nya modellen kunna accelerera från 0-100 km/h på 2,9 sekunder, vilket är 0,2 sekunder snabbare än tidigare generationer.

Detta skriver bland annat Autoevolution om.

Olika batteripaket beroende på marknad

Beroende på marknad kommer det att finnas olika batteripaket. I Shanghai kommer LG 5L NMC-celler att användas, vilka ska leverera en totalkapacitet på 79 kWh och en effektgräns på 415 kW.

För den nordamerikanska marknaden kommer Panasonic 3L NCA-celler att användas med en totalkapacitet på 82 kWh och en effektgräns på 435 kW. Därför kommer den nordamerikanska varianten att vara 20 kg tyngre än den som tillverkas i Shanghai.

I takt med att vi på Börskollen följer framstegen inom elbilsindustrin, blir det allt mer tydligt att Tesla fortsätter att pusha gränserna för vad som är möjligt inom denna sektor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt