Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spekulativt

Spekulativt köpråd: Lovande möjligheter inom kritiska mineraler

Det prospekteringsbolaget Leading Edge Materials har tre betydande gruvprojekt, varav det mest framstående är Norra Kärr, en rik fyndighet av sällsynta jordartsmetaller placerad nära Vättern. Affärsvärlden argumenterade i en analys att den nuvarande geopolitiska utvecklingen kan innebära att dessa fyndigheter blir avsevärt värdefulla.

Nuvarande position och framtida möjligheter

Leading Edge Materials, trots att vara ett företag med stora förhoppningar, har ännu inte börjat generera några intäkter. Detta innebär att risknivån för företaget för närvarande är hög. Men, trots detta, lyfter Affärsvärlden fram att de ser Leading Edge Materials som en samling av tre lovande möjligheter, alla kopplade till olika kritiska mineraler. Bland dessa tre är Norra Kärr den mest spännande, enligt tidningen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Spekulativt köpråd

Affärsvärlden går så långt som att utfärda ett spekulativt köpråd för Leading Edge Materials, men varnar samtidigt för att detta är en högriskinvestering som kanske inte passar alla. Tidningen påpekar också att likviditeten i aktien är mycket tunn, vilket innebär att det kan vara svårt att köpa eller sälja aktier i stora mängder.

Om Leading Edge Materials

Leading Edge Materials är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 2157st ägare hos Avanza samt 491st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt bolag som idag är inriktade mot forskning och utveckling av diverse råmaterial. Bolaget fokuserar främst på råvarorna grafit, litium, kobolt, samt tungsten, där produkterna används i litiumbatterier, material för byggprodukter, samt mot material som förbättrar energigenerationer. Bolaget gick tidigare under namnet Flinders Resources Limited och har sitt huvudkontor i Vancouver.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Leading Edge Materials

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Leading Edge Materials

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.