Spotify höjer priserna – i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spotify höjer priserna – i USA

Spotify

Spotify höjer priserna i USA, streamingtjänstens största marknad, i juli. Den New York-noterade Spotify-aktien lyfter med 5 procent i förhandeln på Wall Street efter beskedet.

Med prishöjningen på 9 procent i juli kommer premiumabonnemanget att kosta 11,99 dollar (cirka 126 kronor per månad), skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Enligt Bloomberg Intelligence – en del av nyhetsbyrån Bloomberg – kan prishöjningen bidra till att lyfta Spotifys intäkter med 400 miljoner dollar (cirka 4,2 miljarder kronor) under andra halvåret 2024. Detta gör att snittprognosen på marknaden om en årsomsättning på 17 miljarder dollar ser låg ut.

Analytiker på Key Banc Capital Markets räknar med att prishöjningen lyfter bolagets intäkter med i runda slängar 3-4 procent under kommande tolv månader och att den är för liten för att få någon större negativ effekt på Spotifys positiva kundflöden. Spotifys kunder är kända som betydligt mer lojala än kunder hos andra streamingbolag.

Spotify motiverar prishöjningen med att man vill investera i och utveckla produkterbjudandet för att kunna erbjuda den bästa upplevelsen för kunderna.

Prishöjningen blir den andra inom loppet av ett år i USA och följer på att konkurrenter som Apple och Amazon också höjt priserna för motsvarande tjänster.

Källa: Joakim Goksör/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotify

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt