Spotify lanserar nytt premiumalternativ för hängivna användare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Spotify lanserar nytt premiumalternativ för hängivna användare

Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify planerar att introducera ett nytt premiumalternativ för sina mest dedikerade användare senare i år. Enligt uppgifter till Bloomberg News kommer användarna att erbjudas förbättrad ljudkvalitet och nya verktyg för att hantera sina spellistor. Aktien steg med 2,1 procent i förhandeln i USA efter nyheten.

  • Nytt premiumalternativ för hängivna användare
  • Förbättrad ljudkvalitet och nya verktyg
  • Aktien steg med 2,1 procent i förhandeln i USA

Förbättrad ljudkvalitet och nya verktyg

Spotify planerar att höja sina prenumerationspriser med minst 5 dollar per månad för användare som väljer det nya premiumalternativet. Förutom bättre ljudkvalitet kommer dessa användare också att få tillgång till nya verktyg för att skapa och hantera spellistor och låtbibliotek. Detta initiativ riktar sig till de mest hängivna användarna som är villiga att betala extra för en förbättrad upplevelse.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ytterligare intäkter

Det nya premiumalternativet kommer att fungera som ett tillägg för befintliga kunder. Majoriteten av användarna kommer att behålla sina nuvarande abonnemang, men de som väljer att uppgradera kommer att bidra till ökade intäkter för Spotify och dess affärspartners. Prishöjningen för det nya premiumalternativet förväntas i genomsnitt landa på cirka 40 procent beroende på användarens befintliga abonnemang.

Vi på Börskollen ser detta som ett strategiskt drag från Spotify för att öka sina intäkter och erbjuda mer värde till sina mest engagerade användare. Enligt Bloomberg kan detta nya premiumalternativ generera hundratals miljoner dollar i ytterligare intäkter, vilket kommer att delas med musikrättighetsinnehavare.

Börskollen om Spotify

Spotify Technology driver en musiktjänst som erbjuder ett omfattande utbud av strömmad musik från hela världen. Användare kan välja mellan en kostnadsfri version eller en prenumerationstjänst, där de kan skapa egna musikbibliotek, följa musiklistor från vänner, artister eller kändisar, samt lyssna på olika poddar. Företagets verksamhet bedrivs genom dess dotterbolag och är verksam på en global skala. Spotify grundades år 2006.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Spotify, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Spotify

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotify

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt