Spotify tecknar nytt miljardavtal med omtvistade podcastkungen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spotify tecknar nytt miljardavtal med omtvistade podcastkungen

Spotify

Spotify, den populära musikströmningstjänsten, har tecknat ett nytt omfattande podcast-avtal med Joe Rogan. I ett strategiskt omtag kommer nu Rogans program att vara tillgängligt på flera plattformar, inklusive Spotify, Apple Podcasts, Amazon Music och Youtube. Spotify kommer att ansvara för distribution och annonsförsäljning för podcasten, och Rogan kommer att få ett garanterat minimiavtal plus en andel av annonsintäkterna.

  • Spotify tecknar ett nytt flerårigt avtal med Joe Rogan, men ändrar strategi och gör programmet tillgängligt på flera plattformar.
  • Spotify kommer att sköta distribution och annonsförsäljning, medan Rogan får ett garanterat minimiavtal och en andel av annonsintäkterna.
  • Det nya avtalet uppskattas vara värt upp till 250 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor.

Strategisk omorientering

Det är inte specificerat hur mycket det nya avtalet är värt, men enligt Wall Street Journal kan det vara uppemot 250 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor. Detta är en betydande ökning jämfört med det föregående exklusiva avtalet som Spotify tecknade med Rogan 2020, som var värt över 200 miljoner dollar under en period av 3,5 år.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rogans popularitet på Spotify

Joe Rogans program, The Joe Rogan Experience, lanserades 2009 och har sedan dess släppt över 2 200 avsnitt. Programmet har varit det mest populära på Spotifys plattform under de senaste tre åren, vilket understryker dess stora inflytande och dragningskraft på lyssnare. Det nya avtalet kommer att ge både Rogan och Spotify nya möjligheter att nå ut till ännu fler lyssnare på flera plattformar.

Om Spotify

Spotify Technology bedriver en musikplattform innehållande ett brett utbud av strömmad musik från hela världen. Tjänsterna erbjuds gratis eller via prenumeration, där användaren kan skapa eget bibliotek, följa vänners, artisters eller kändisars musiksamlingar, samt få möjligheten att lyssna på olika poddavsnitt. Verksamhet bedrivs utifrån koncernens dotterbolag på global nivå. Spotify grundades under 2006.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.