Stark tillväxt för Helsingborgs hamn efter utmanande år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Stark tillväxt för Helsingborgs hamn efter utmanande år

Stark

Helsingborgs hamn har återhämtat sig från ett tufft år och rapporterar en ökning i containertrafiken med 9 procent under första kvartalet 2024. Denna tillväxt drivs av en ökad efterfrågan på möbler och vitvaror. Dessutom planerar hamnen att fördubbla sin kapacitet till 2030, en investering på 2,6 miljarder kronor.

  • 9 procents ökning i containertrafik under första kvartalet 2024.
  • Planerade investeringar på 2,6 miljarder kronor för kapacitetsökning.
  • Förstärkta säkerhetsåtgärder efter fjolårets kokainsmuggling.

Enligt Dagens Industri har Helsingborgs hamn sett en stark återhämtning efter ett utmanande föregående år. Under första kvartalet 2024 ökade containertrafiken med 9 procent, vilket drivs av en ökad efterfrågan på möbler och vitvaror. Detta markerar en betydande vändning för hamnen som tidigare haft svårt att hantera en minskad trafikvolym.

Ambitiösa expansionsplaner

För att möta den växande efterfrågan och framtidssäkra verksamheten planerar Helsingborgs hamn att dubbla sin kapacitet fram till år 2030. Denna expansion innebär en investering på 2,6 miljarder kronor. Det är en del av hamnens långsiktiga strategi att stärka sin position som en central hubb för sjöfrakt i Norden.

Förbättrade säkerhetsåtgärder

Efter avslöjandet om kokainsmuggling förra året har säkerhetsåtgärderna i Helsingborgs hamn kraftigt förstärkts. Vd Bart Steijaert säger att de har implementerat flera nya säkerhetsåtgärder för att förhindra liknande incidenter i framtiden. Detta inkluderar förbättrade kontroller och övervakningssystem.

På Börskollen ser vi att dessa åtgärder och investeringar är avgörande för att säkerställa en hållbar och säker tillväxt för hamnen. Det blir intressant att följa hur dessa förändringar påverkar hamnens verksamhet och konkurrenskraft framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt