Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Startup-rådgivaren

Startup-rådgivaren Eminova ordentligt etablerad: har fyllt 10 år!

Eminova är en helhetsleverantör för företag som söker kvalificerad corporate finance-rådgivning och emissionstjänster inför eller efter börsnotering. För många är Eminova Fondkommission känd som en jordnära och lyhörd rådgivare som guidat både nykomlingar och väletablerade företag genom noteringar och andra finansiella transaktioner. Nu har företaget funnits i 10 år, och fortsätter att utvecklas.

”Det har hänt mycket under de här åren, men de har gått fort”, säger Michaela Säterfält, partner och verkställande direktör.

Vi har från dag ett strävat efter ett förtroendeskapande arbetssätt och beredskap att hjälpa till, och jag tror att vi etablerat oss som just det – en trygg och stabil partner som man kan lita på”.

De senaste årens växande intresse av att investera i IPO:s samt bolagens ökade kapitalbehov efter Coronapandemin har gynnat Eminova, men även när börsklimatet går in i lugnare faser består efterfrågan, konstaterar Säterfält;

”I vår roll som emissionsinstitut ingår ju många tjänster som behövs oavsett konjunkturläget. Även vår roll som CA (Certified Adviser vid Nasdaq First North) och mentor (vid NGM Nordic SME) efterfrågas löpande. Vi har arbetat upp ett förtroende hos gamla kunder som nu regelmässigt kommer tillbaka, och nya kunder som letar efter rådgivare som figurerat i andra framgångsrika transaktioner söker upp oss.”

Verksamheten fortsätter att växa och under 2018 bildades systerbolaget Eminova Partners AB, som också uppvisar en kraftig tillväxt. Tillsammans har båda bolagen i skrivande stund 19 medarbetare och genomför kontinuerligt nya rekryteringar, vilket är något som blivit lättare med åren, hävdar Michaela Säterfält;

”Eminova har nu passerat sin egen start up-fas, och börjar bli ett namn med ökande igenkännandegrad. Att vi lockar till oss nya branscherfarna medarbetare är ett välkommet tecken på att vi idag är en etablerad aktör.”

Eminova har medverkat vid flera uppmärksammade börsintroduktioner under senare år, och utformat många framgångsrika nyemissioner. Bolaget vänder sig i första hand till bolag som är noterade eller planerar att noteras på någon av Sveriges MTF-listor; Nasdaq First North Growth Market, NGM Nordic SME eller Spotlight.

”Våra kunder utgörs av företag verksamma i de flesta branscher, och i olika utvecklingsstadier”, säger Säterfält.

”Alla medarbetare inom Eminova delar en samsyn kring etik, affärsmetoder och respekt för de aktieägarvärden som våra klientföretag representerar” avslutar Michaela Säterfält. ”Våra kunder skall känna att de hamnat i ett kompetent och respektfullt sällskap.”

Behöver ni hjälp i samband med en kapitalanskaffning eller annan värdepapperstransaktion – kontakta Eminova på 08-684 211 00 eller info@eminova.se.

Besök gärna www.eminova.se för mer info.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt