Stoppar Boeings planer på uppskalning på grund av säkerhetsproblemen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Stoppar Boeings planer på uppskalning på grund av säkerhetsproblemen

Stoppar

Amerikanska FAA meddelar att de inte kommer att tillåta en snabb produktionsökning av Boeings 737 Max-modell. Orsaken är säkerhetsproblem som fortsatt behöver åtgärdas. Beskedet innebär att Boeing inte får öka produktionen under de närmaste månaderna.

  • FAA stoppar omedelbar produktionsökning av Boeings 737 Max
  • Säkerhetsproblem kvarstår efter incident i januari
  • Boeing får tillverka upp till 38 plan per månad under nuvarande gräns

Omedelbar produktionsökning ej tillåten

FAA-chefen Mike Whitaker har bekräftat att det inte finns planer på att tillåta en snabb produktionsökning av Boeings 737 Max-modell. "Under de närmaste månaderna" kommer det inte att ges något godkännande för en sådan ökning. Dessutom har det ännu inte förts några samtal mellan FAA och Boeing kring detta ämne.

Incidenten som ledde till stopp

Bakgrunden till FAA:s beslut är en säkerhetsincident i januari då en dörrpanel blåste av ett 737 Max 9-flygplan. Detta ledde till att FAA i februari införde ett stopp för Boeing att öka produktionen tills säkerhetsproblemen är lösta. Boeing har sedan dess arbetat med att förbättra säkerheten i modellen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Boeings säkerhetsarbete

Boeing släppte nyligen en 11 sidor lång rapport som sammanfattar resultat från FAA-revisioner och feedback från anställda. Rapporten identifierar sex viktiga produktionsområden med fokus på säkerhet som företaget kommer att adressera. Trots dessa åtgärder måste Boeing fortfarande följa den nuvarande produktionsgränsen på 38 flygplan per månad, vilket är nästan dubbelt så mycket som den tidigare produktionstakten efter olyckan.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen kring Boeing och deras arbete med att förbättra säkerheten i 737 Max-modellen. Vi kommer att fortsätta bevaka hur detta påverkar både företaget och branschen som helhet.

Börskollen om Boeing

Boeing är ett internationellt företag specialiserat på flygplanstillverkning. Företaget fokuserar på olika områden och erbjuder förutom reguljära och kommersiella flygplan även produkter för försvarsindustrin och rymdsektorn. Boeing designar och tillverkar jetflygplan, militärflygplan, satelliter samt missil- och lanseringssystem. Företaget grundades år 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt