Teckna i Real Canna Seeds som tar sikte på läkemedelsindustrin med högkvalitativa cannabisfrön
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Teckna i Real Canna Seeds som tar sikte på läkemedelsindustrin med högkvalitativa cannabisfrön

Teckna

Marknaden för medicinsk cannabis expanderar snabbt i takt i och med att fler länder legaliserar eller avkriminaliserar cannabis för rekreationellt och medicinskt bruk. Real Canna Seeds Plc är en licensierad producent av unika, högkvalitativa cannabisfrön vars produkter säljs till licensierade cannabisodlare i hela Europa samt USA. Bolaget är nu aktuella med en kapitalanskaffning för att möjliggöra fortsatt expansion och kommersialisering med siktet inställt på en börsnotering.

En snabbväxande global marknad

Medan legaliseringsvågen för cannabis sprider sig bygger entreprenörer i alla delar av branschen bolag längs hela värdekedjan. Specialiserade tillverkare av jordbruksutrustning, säkerhetsprodukter och tjänsteleverantörer samt teknikföretag har alla satsat i den globala ”Green Rush” som råder.

Det finns fler områden som kommer att gynnas av cannabislegalisering, där framförallt produktionen av cannabisfrön utgör en enorm affärsmöjlighet. Cannabisfrö och blomsterproduktion kännetecknas av mycket hög efterfrågan och höga regulatoriska och juridiska hinder för att starta verksamheten. Detta möjliggör en snabb tillväxt och stor lönsamhet för de verksamheter som innehar rätt kompetens för att hantera de reglerande och juridiska utmaningar som gäller för laglig cannabisproduktion.

För att möta den ökande efterfrågan inom segmentet har Real Canna Seeds valt att rikta in sig på produktion och försäljning av högkvalitativa cannabisfrön samt terpen.

Ledande producent inom växande läkemedelsmarknad

I juni 2021 beviljades Real Canna Seeds en så kallad “Development Scheme-licens” av den danska läkemedelsmyndigheten och inledde därmed sin forsknings- och utvecklingsverksamhet vid anläggningen i Borup, Danmark. I november utökade man sin verksamhet med ytterligare en odlingsanläggning på den danska ön Fyn, som på senare tid blivit en central plats för medicinsk cannabisodling i Danmark. I och med expansionen har nu bolaget en sammanlagd odlingsyta på ca 20 000 kvm. I januari 2022 skördade Real Canna Seeds sin första fröskörd för kommersiell försäljning.


Bilder från bolagets anläggningar i Danmark.

Real Canna Seeds affärsstrategi är att bli en ledande producent av GMP-certifierade cannabisfrön och blommor för den medicinska cannabisindustrin, med fokus på direkt och indirekt leverans av högkvalitativa produkter för en växande läkemedelsmarknad. Bolaget befinner sig i slutfasen för att slutföra kraven för GMP-certifiering och förväntar att nå certifiering under Q4 2022 eller Q1 2023.

I Danmark verkar bolaget under sin Development Scheme-licens för att odla och hantera cannabis för medicinskt bruk inom landet. Tilldelningen av licensen var ett väsentligt steg mot den slutliga licensnivå bolaget eftersträvar, dvs den danska regeringens "Pilot Program-licens”.

Dessa licenser samt GMP-certifieringen möjliggör marknadsföring och försäljning av medicinska cannabisprodukter för Real Canna Seeds. Så småningom, med den förväntade legalisering av den nuvarande rättsliga miljön, kommer fler marknader inom EU och USA att öppna upp sig för etablering.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 1 juni – 30 juli 2022
  • Teckningskurs: 25 SEK per aktie
  • Emissionsvolym: 24 MSEK
  • Börsnotering: Planeras till Q4 2022 – Q1 2023
Läs mer och teckna Investeringsmemorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt