Stora prissänkningar på bensin och diesel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Stora prissänkningar på bensin och diesel

Stora

Priset på bensin, diesel och andra drivmedel har sett kraftiga minskningar under måndagen. Detta rapporteras av TT och gäller drivmedelskedjor över hela Sverige. Priset på 95-oktanig bensin har sjunkit med 30 öre och dieselpriset har sänkts med samma belopp.

Det är inte bara bensin- och dieselpriserna som har påverkats. Även biodiesel, känd som HVO100, har sett en prisminskning på 40 öre, vilket innebär att priset nu ligger på 31,52 kronor per liter. Detta är ytterligare ett steg i rätt riktning för att göra det mer ekonomiskt attraktivt att köra på biodiesel, vilket är ett mer miljövänligt alternativ till traditionell diesel.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Prissänkningar på etanol och fordonsgas

Även priset på etanol har gått ned. Den här gången rör det sig om en betydande minskning på 80 öre, vilket innebär att priset nu är 16,34 kronor per liter. Etanol är ett populärt alternativ till bensin och diesel, särskilt för dem som är bekymrade över klimatförändringar.

Fordonsgas, som ofta används i kollektivtrafiken, har också sett en prissänkning. Priset har sjunkit med 30 öre till 31,55 kronor per liter. Denna prissänkning kan vara en positiv nyhet för kollektivtrafikföretag som försöker hålla nere sina kostnader.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt