Storbanken höjer prognosen: Bitcoin-priset ska fördubblas under året
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storbanken höjer prognosen: Bitcoin-priset ska fördubblas under året

Storbanken

Storbanken Standard Chartered justerar upp sin prognos för kryptovalutan bitcoin. Enligt deras nya prognos kan bitcoin nå 150 000 dollar vid slutet av 2024, en ökning från tidigare uppskattning på 100 000 dollar. Banken förutser även att bitcoin kommer att toppa på 250 000 dollar nästa år innan den stabiliseras kring 200 000 dollar.

  • Standard Chartered höjer sin prognos för bitcoin till 150 000 dollar vid slutet av 2024.
  • Banken förutspår att bitcoin kommer att toppa på 250 000 dollar under nästa år innan den stabiliseras runt 200 000 dollar.
  • Standard Chartered ser ett möjligt godkännande av en ETF för ether den 23 maj, vilket kan leda till ETF-inflöden på upp till 45 miljarder dollar under det första året.

Analysen från Standard Chartered bygger på en jämförelse med guldprisets utveckling efter att guld-ETF:er introducerades i USA, samt på ett samband mellan inflöden i ETF:er och priset på bitcoin. I januari började spot-ETF:er för bitcoin handlas i USA.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prognos för Ether

Banken tror även att den amerikanska finansinspektionen SEC kan komma att godkänna en ETF för ether den 23 maj. Detta kan leda till ETF-inflöden på upp till 45 miljarder dollar under det första året, och att ether-ETF:en når omkring 8 000 dollar vid slutet av 2024.

"Under 2025 ser vi att förhållandet mellan eth och btc stiger tillbaka till nivån 7 procent som rådde större delen av 2021-2022. Med tanke på vår uppskattade nivå för bitcoin-priset på 200 000 dollar vid slutet av 2025 skulle det innebära ett eth-pris på 14 000 dollar", skrev Standard Chartered i en separat analys.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen av kryptovalutor och hur stora institutioner som Standard Chartered anpassar sina prognoser baserat på marknadstrender och regulatoriska förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt