Storbanken upprepar köp på fordonssäkerhetsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Storbanken upprepar köp på fordonssäkerhetsbolaget

Storbanken

Bank of America har reviderat sina prognoser inför fordonssäkerhetsbolaget Autolivs kommande kvartalsrapport. Trots nedjusterade estimat tror banken på förbättringar och upprepar sin köprekommendation. Autolivs andra kvartalsrapport släpps den 19 juli.

  • Bank of America justerar ned sina estimat för Autolivs Q2-resultat.
  • Trots sänkta prognoser upprepas köprekommendationen och riktkursen på 145 dollar.
  • Förväntningar om förbättringar och marginalexpansion kvarstår.

Enligt en analys från Finwire har Bank of America (BofA) justerat sina estimat för Autolivs kommande kvartalsrapport. Trots dessa justeringar förväntar sig banken förbättringar under kvartalet och att bolaget kommer att upprepa sina helårsmål. Köprekommendationen och riktkursen på 145 dollar står fast.

Justeringar och förväntningar

Analytikerna på BofA uppger att de ligger 5,8 procent respektive 3,7 procent under konsensus vad gäller justerat rörelseresultat och justerad vinst per aktie för det andra kvartalet. För helåret är dessa siffror 1,4 procent respektive 1,8 procent under konsensus. Trots detta förväntar sig banken ytterligare sekventiella förbättringar under de kommande kvartalen. De noterar att Autoliv fortfarande är på väg mot en marginalexpansion på runt 180 baspunkter till 10,6 procent och en EBIT/EPS-tillväxt på 26 procent/29 procent för helåret 2024.

Global produktion och omsättning

BofA noterar att den globala produktionen av lätta fordon (LVP) har sjunkit jämfört med förväntningarna. Detta har lett till att banken har sänkt sina estimat för det andra kvartalets omsättning med runt 4 procent till 2,75 miljarder dollar och med runt 5 procent för det justerade rörelseresultatet till 265 miljoner dollar.

Trots dessa justeringar förväntar sig banken att Autoliv kommer att behålla sin helårsprognos om en organisk omsättningstillväxt på 5 procent, en justerad EBIT-marginal på ungefär 10,5 procent och ett operativt kassaflöde på cirka 1,2 miljarder dollar. För 2025 höjer banken sina estimat med 2 procent och förväntar sig en tillväxt för rörelseresultatet och vinsten per aktie på runt 17 procent.

Aktieåterköp och framtidsutsikter

På grund av att det fria kassaflödet är säsongsmässigt viktat mot andra halvåret förväntar sig BofA att aktieåterköpen kommer att öka under andra halvåret. Vi på Börskollen ser fram emot att följa Autolivs utveckling och hur de kommande kvartalens resultat kommer att påverka marknaden.

Börskollen om Autoliv

Autoliv är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALIV SDB på Large Cap. Autoliv verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7404 st ägare hos Avanza samt 2863 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Autoliv är ett internationellt teknologiföretag som specialiserar sig på säkerhetslösningar för fordon. Företaget designar och producerar säkerhetssystem för stora biltillverkare över hela världen. Bland de produkter som företaget utvecklar finns radarsystem, bromssystem, säkerhetsbälten, systemintegrationer och airbags. Autoliv bildades 1997 genom en sammanslagning av det svenska företaget Autoliv och det amerikanska företaget Morton. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Autoliv, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bank of America

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt