Storbanken varnar för risker i globala aktier – här är hoten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken varnar för risker i globala aktier – här är hoten

Storbanken

Barclays har identifierat flera riskfaktorer för globala aktier inför sommaren, trots att de nyligen nått rekordnivåer. Banken pekar särskilt på osäkerhet inom tekniksektorn, valutaförändringar och stagnerande ekonomisk aktivitet som potentiella hot.

  • Globala aktier anses sårbara inför sommaren.
  • Teknikaktier och valutaförändringar orsakar oro.
  • Barclays bibehåller positiv syn på Stoxx 600 mot årets slut.

Enligt Bloomberg News ser Barclays globala aktier som särskilt utsatta inför sommaren, med hänvisning till nyliga rekordnivåer som en möjlig orsak till ökad sårbarhet. Banken nämner också ett vacklande ledarskap inom teknikaktier, osäkerhet kring valutaförändringar och stagnerande aktivitetsmomentum som ytterligare faktorer som kan påverka marknaden negativt.

Hedging inför sommarsäsongen

Mot denna bakgrund rekommenderar Barclays att investerare tar försiktighetsåtgärder och hedgar sina investeringar inför den potentiellt besvärliga sommarsäsongen. Trots dessa varningar bedömer banken att den nuvarande bullmarknaden bara har tagit en tillfällig paus och att den inte är över ännu. Barclays står fast vid sin riktkurs för Stoxx 600 att nå 540 punkter vid slutet av året.

Geografiska och sektoriella prioriteringar

Geografiskt behåller Barclays en övervikt mot Storbritannien, vilket motiveras av en mer gynnsam politisk och ekonomisk avvägning. Inom sektorer har banken justerat sina prioriteringar och höjt kraftbolag till övervikt, medan materialsektorn har justerats till marknadsvikt på grund av fallande råvarupriser och avstannande ekonomisk tillväxt.

Banken föredrar också banker (övervikt) samt kemikalier framför dyrare sektorer som teknik och verkstadsbolag, vilka båda har marknadsvikt. Däremot gäller undervikt för energi och telekomsektorerna.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen och rapportera om hur dessa rekommendationer och marknadsbedömningar påverkar investerare och marknader framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt