Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här hittar du högsta sparräntan idag – Skippa storbankernas sparkonton och satsa på dessa aktörer istället

I samband med de senaste kvartalsrapporterna framkom att storbankerna tjänar mer pengar än någonsin – där en betydande förklaring är knuten till deras inlåning och de förhållandevis låga räntenivåer som de erbjuder sina kunder för olika typer av sparkonton. Kritiken lät sig inte vänta!

Dock finns alternativ för de som är villiga att byta bank och placera sitt sparkapital hos någon av "nischaktörerna" – nedan finner du en färsk jämförelsetabell över de bästa erbjudanden för rörlig eller olika bundna alternativ!

Storbankerna släpar efter rejält

I en artikel från SvD Näringsliv konstateras att inlåningsräntorna hos storbankerna inte har höjts i samma utsträckning som hos nischaktörerna. Det konstaterar Christina Sahlberg, sparekonom på jämförelsesajten Compricer.

"Storbankerna har höjt sparräntan med mellan 1,70 och 2,30 procentenheter. Nischaktörerna däremot har höjt sparräntan med mellan 2,6 och 2,7 procentenheter", säger hon.

Jämförelse: Här hittar du bästa sparräntan just nu

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörliga som bundna med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider!

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Riksbanken höjde räntan 29 juni – och fler höjningar väntas

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – och detta under en period där börsen är fortsatt skakig!

Den 29 juni valde Riksbankens åter att höja styrräntan med 0,25 procentenheter, till 3,75 procent. Riksbanken själva, inklusive storbankernas makroavdelningar, prognostiseras ytterligare höjningar under hösten, vilket innebär att (rörliga) räntan på ditt sparkonto förmodligen kommer att fortsätta ticka uppåt framåt!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt