Stort intresse inför dagens notering av datasäkerhetsbolaget Rubrik
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Stort intresse inför dagens notering av datasäkerhetsbolaget Rubrik

Stort

Rubrik, ett techbolag backat av Microsoft, tar in 8,2 miljarder kronor i samband med sin notering i USA. Aktiepriset sattes högre än förväntat vilket indikerar ett starkt intresse från investerare. Bolaget, som specialiserar sig på datasäkerhet, värderas nu till 5,6 miljarder dollar.

  • Rubrik tar in 8,2 miljarder kronor vid sin notering på Wall Street, med en aktiekurs högre än den tidigare guidade för.
  • Techbolaget värderas till 5,6 miljarder dollar, vilket påvisar ett starkt investerarintresse.
  • Rubrik kommer att handlas under symbolen RBRK på New York-börsen.

Bolaget säljer aktier för 32 dollar per aktie, vilket var högre än de tidigare guidade 28-31 dollar per aktie. Detta tyder på ett starkt investerarintresse för bolag exponerade mot techsektorn. Rubrik planerar att sälja 23,5 miljoner aktier.

Stora rådgivare bakom noteringen

Rubrik har tagit in Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo och Barclays som rådgivare och aktien kommer att börja handlas på Wall Street under torsdagen. Bolaget har även beviljat garanterna en 30-dagars option om att köpa ytterligare 3,53 miljoner aktier.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fokus på datasäkerhet

Rubrik grundades för nio år sedan och tjänar merparten av sina intäkter från mjukvara som upptäcker, analyserar och åtgärdar datasäkerhetsrisker och obehöriga användaraktiviteter, enligt prospektet. På Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen för techbolag som Rubrik, med deras starka fokus på datasäkerhet.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt