Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

StridsåtgärdernaFoto: Bilden är ett montage

Stridsåtgärderna mot Tesla eskalerar - Arbetet rullar på som vanligt

Strejken mot den amerikanska biltillverkaren Tesla har intensifierats under den senaste veckan. Flera svenska LO-fackförbund, däribland Transport, har anslutit sig till konflikten som nu innefattar blockering av hamnarna där Tesla levererar sina bilar. Men Teslas verkstäder fortsätter att fungera som vanligt.

Blockaden av hamnarna och potentiella norska stridsåtgärder

Under den här veckan har stridsåtgärderna mot Tesla eskalerat. Flera LO-fackförbund, inklusive Transport, har anslutit sig till konflikten. Sedan i tisdags blockeras hamnarna där Tesla levererar sina bilar, vilket kan påverka företagets förmåga att leverera nya bilar till sina kunder.

Som det verkar kan Tesla dock ta in bilar i landet trots dessa hamnblockader med t.ex lastbil.

Det norska fackförbundet Fellesförbundet rapporteras också överväga att vidta stridsåtgärder om Tesla försöker kringgå den svenska hamnblockaden, enligt E24.

Detta rapporterar mestmotor.se om.

Teslas verkstäder fortsätter att fungera som vanligt

Trots de intensifierade stridsåtgärderna och fackförbundet IF Metalls ansträngningar mottas Tesla-bilar fortfarande ute i verkstäderna, rapporterar SVT.

Vi har full styrka och planerar inte att ha stängt, så det är inga problem alls.

En reporter från SVT Nyheter Väst lånade en Tesla för att boka en service på en av tillverkarens verkstäder, och märkte av ingen påverkan från strejken. "Vi jobbar på som vanligt", säger Teslas kundmottagare till SVT. "Vi har full styrka och planerar inte att ha stängt, så det är inga problem alls."

Detta är även något vi själva på Börskollen har fått erfara då personer i vår närhet både fått hjälp med service på plats hos Teslas skadeverkstad i Stockholm samt Teslas mobila service, där dom kommer ut med servicebil och lagar bilen hemma hos dig. Båda verkar rulla på utan bekymmer.

Tesla skickar även ut meddelande med jämna mellanrum, via tesla-appen, till bilägarna att allt rullar på som vanligt.

Dagens Arbete rapporterar dock att fackförbundet Elektrikerna och Fastighets har utfärdat ett sympativarsel där de hotar att sluta utföra service eller reparationer på laddstationer eller i Teslas verkstäder från och med den 15 respektive 17 november, om inte förhandlingarna återupptas.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.