Sugen på att jobba utomlands? Här är de tio mest prisvärda länderna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Sugen på att jobba utomlands? Här är de tio mest prisvärda länderna

Sugen

Vietnam har utsetts till det mest prisvärda landet i världen för utlandsboende för fjärde året i rad, enligt en ny rapport från InterNations. Trots att landet inte toppar listan för livskvalitet eller arbetsmöjligheter, rankas det högst när det gäller den personliga ekonomin.

 • Vietnam rankas högst när det gäller personlig ekonomi för utlandsboende.
 • 86% av de utlandsboende i Vietnam är nöjda med levnadskostnaderna.
 • Vietnam ligger på tredje plats för jobbnöjdhet bland utlandsboende.

Att flytta till ett främmande land kan verka som en ouppnåelig dröm, men det behöver inte vara dyrt. Nyhetskanalen CNBC skriver att Vietnam rankas som det mest prisvärda landet för utlandsboende 2024, enligt InterNations undersökning Expat Insider 2024.

Vietnam toppar listan för personlig ekonomi

Undersökningen, som omfattade över 12 000 utlandsboende från 174 territorier, visade att Vietnam är det mest prisvärda landet för utlandsboende när det gäller personlig ekonomi. Detta är fjärde året i rad som Vietnam toppar listan. Trots att landet inte rankas högst för livskvalitet (40:e plats) eller expat-väsentligheter (29:e plats), är det många som ser fördelarna i de låga levnadskostnaderna.

De 10 bästa länderna för den personliga ekonomin

De 10 bästa länderna för den personliga ekonomin

 • 1. Vietnam
 • 2. Colombia
 • 3. Indonesien
 • 4. Panama
 • 5. Filippinerna
 • 6. Indien
 • 7. Mexiko
 • 8. Thailand
 • 9. Brasilien
 • 10. Kina

Hög nöjdhet med ekonomisk situation bland utlandsboende

Enligt rapporten är 86 procent av de utlandsboende i Vietnam nöjda med levnadskostnaderna, vilket är mer än dubbelt så många som det globala genomsnittet på 40 procent. Dessutom säger 65 procent av de utlandsboende i landet att de är nöjda med sin ekonomiska situation, jämfört med 54 procent globalt. Hela 68 procent av de tillfrågade uppger att deras disponibla hushållsinkomst är mer än tillräcklig för att leva ett bekvämt liv, jämfört med 41 procent globalt.

Jobbnöjdhet och arbetslivsbalans i Vietnam

Utöver att ha låga levnadskostnader tenderar även utlandsboende att tjäna mer i Vietnam. Nästan dubbelt så många som det globala genomsnittet rapporterar en bruttolön på 150 000 USD eller mer. Jobbnöjdheten är också hög, där Vietnam har klättrat från 24:e plats förra året till 3:e plats i år inom kategorin "Work Culture & Satisfaction". Många utlandsboende uppskattar en god balans mellan arbete och privatliv i Vietnam.

På Börskollen ser vi att Vietnam fortsätter att attrahera utlandsboende med sin kombination av låga kostnader och goda arbetsmöjligheter, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som överväger att flytta utomlands.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt