Super-Mario lyfter Sverige som förebild
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Super-Mario lyfter Sverige som förebild

Super-Mario

Tidigare ECB-chefen, italienske toppolitikern Mario Draghi, hyllar Sverige. Han lyfter fram Nordens största land som en förebild när det gäller att kombinera hög produktivitet med ett skyddsnät för de fattiga.

Mario Draghi, även kallad Super-Mario från tiden som chef för Europeiska centralbanken 2011–2019, ska inom kort lägga fram en rapport med förslag på hur EU ska höja sin konkurrenskraft gentemot bland annat USA.

I samband med ett tal i Spanien på fredagen lyfte italienaren, som var landets premiärminister mellan 2021 och 2022, fram Sverige som en förebild.

– Exemplet Sverige, som har en IT-sektor som är mer än dubbelt så produktiv som genomsnittet för EU, visar att en stark social modell och teknisk framgång inte bara är förenliga, utan är också självgenerande när det kommer till utbildning och kunskap, säger Draghi i samband med att han tar emot en utmärkelse av Spaniens kung Felipe vid en tillställning i västra Spanien.

Han pekar på att hans förslag för att lyfta näringslivets villkor inte kommer att kompromissa med EU-medborgarnas levnadsvillkor.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt