Svag rapport av Dometic – VD tror på förbättring senare i år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Svag rapport av Dometic – VD tror på förbättring senare i år

Svag

Juan Vargues, VD för fritidsproduktsbolaget Dometic, uttrycker stor tillförsikt inför bolagets framtida mål. Vargues förutspår att bolaget kommer att uppnå sitt ekonomiska mål för nettoskulden i relation till EBITDA på omkring 2,5x under 2024. Dessa uttalanden kommer efter att Dometics första kvartalsrapport visade lägre än förväntad omsättning och justerade EBITA-resultat.

  • Vargues tror att Dometic kommer att uppnå sina finansiella mål 2024.
  • Bolagets kvartalsrapport visade lägre än förväntade omsättning och EBITA-resultat.
  • Vargues förutser en återhämtning inom försäljningskanalerna Service & Aftermarket samt Distribution.

Optimistiska förväntningar trots utmanande marknad

Vid kvartalets slut låg företagets nettoskuld i förhållande till EBITDA på 3,0x (3,2x). Vargues tror att bolaget kommer att vara nere på sina finansiella mål under årets gång. "Om vi tittar på förra året tog vi ned vår skuldsättning med 0,5 enheter. Vi är väldigt övertygade om att vi kommer att kunna göra det igen", säger Vargues till Finwire.

Resultat under förväntan

Omsättningen och det justerade EBITA-resultatet för första kvartalet låg något under förväntan och uppgick till 6 527 miljoner kronor (7 289) respektive 769 miljoner kronor (847). Modular Finances estimerade intäkter och justerat EBITA låg på 6 666 miljoner kronor respektive 791 miljoner kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida förbättringar

Trots en utmanande marknadssituation tror Vargues på en bättre andra halva av 2024. Han förväntar sig att återhämtningen inom försäljningskanalerna Service & Aftermarket samt Distribution kommer att fortsätta. Inom OEM-kanalen, däremot, förväntar han sig en svag efterfrågan på kort sikt men tror på en förbättring mot slutet av året.

Här på Börskollen följer vi Dometics resa med intresse och ser fram emot att se om bolaget når sina ekonomiska mål 2024.

Börskollen om Dometic

Dometic är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DOM på Large Cap. Dometic verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 11220 st ägare hos Avanza samt 2495 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dometic Group är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av luftkonditioneringssystem, spisar, varmvattenberedare, ugnar och portabla kylboxar. Produkterna används huvudsakligen inom fordonindustrin och inom bilar, båtar och tyngre fordon. Utöver huvudverksamheten erbjuds ett brett utbud av eftermarknadsservice. Huvudkontoret ligger i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dometic, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dometic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dometic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt