Svensk ginproducent tar plats på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Svensk ginproducent tar plats på First North

Svensk

Hernö Gin, en svensk producent av hantverksgin, planerar att notera sina aktier på First North Growth Market. Bolaget har fått grönt ljus från Nasdaq Stockholm, förutsatt att de uppfyller de vanliga villkoren. Första handelsdagen är planerad till den 19 juni.

  • Hernö Gin planerar notering på First North Growth Market
  • Första handelsdag väntas bli 19 juni
  • Omsättningen ökade med 9 procent under första kvartalet 2023

Finansiell utveckling

Under första kvartalet 2023 ökade Hernö Gins omsättning till cirka 10,9 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med 9 procent jämfört med samma period föregående år. Resultatet före skatt steg med 11 procent och nådde 1,2 miljoner kronor. För hela 2023 redovisades en omsättning på 51,1 miljoner kronor och ett resultat före skatt på 10,2 miljoner kronor.

Vd:s kommentar

I en kommentar säger vd Emma Edfors att Hernö Gin har visat god lönsamhet sedan starten och att de har haft en stabil tillväxt de senaste åren. "En notering av Hernö Gins aktier är ett naturligt och viktigt steg för att fortsätta den starka och positiva utvecklingen av företaget, både på den svenska marknaden och internationellt. Vi gjorde ett bra resultat under Q1 så det känns naturligtvis roligt att få gå ut och berätta om vår notering med så fina siffror", säger Edfors.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Företrädesemission och lock-up-period

Mellan mars och april genomfördes en företrädesemission av B-aktier till teckningskursen 14,5 kronor per aktie, vilket tillförde bolaget 35 miljoner kronor. Från och med första handelsdagen på First North har storägarna Jon Hillgren, Hi Johanna Hillgren och vd Emma Edfors åtagit sig att inte sälja eller överlåta aktier i bolaget på 365 dagar. Inga nya aktier kommer att emitteras i samband med noteringen.

Vi på Börskollen följer Hernö Gins resa noggrant och ser fram emot att rapportera mer om deras framtida utveckling på marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hernö Gin

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hernö Gin

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt