Svensk man knyts till norskt miljarsvindleri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svensk man knyts till norskt miljarsvindleri

Svensk

En 49-årig svensk affärsman pekas ut som drivande bakom ett misstänkt miljardsvindleri i Norge, rapporterar Ekot med hänvisning till den norska affärstidningen Finansavisen.

En 49-årig svensk affärsman pekas ut som drivande bakom ett misstänkt miljardsvindleri i Norge, rapporterar Ekot med hänvisning till den norska affärstidningen Finansavisen.

Härvan har enligt tidningen innefattat att pumpa upp värdet på ett energibolag med flera miljarder och påstås ha förgreningar i ett internationellt penningtvättsnätverk och grov organiserad brottslighet.

Mannen sitter sedan i höstas häktad i Stockholm misstänkt för grova ekobrott. Han har bland annat varit inblandad i affärer med nedlagda glasbruk i Småland, där P4 Kalmar tidigare avslöjat att det även där fanns kopplingar till Foxtrotnätverket.

Han har genom åren varit verksam i en rad olika bolag inom it- och fastighetsbranschen, och i projekt med kryptovalutor. Enligt P4 Kalmar har mannen flera konkurser och utredningar om misstänkta ekobrott bakom sig.

Utöver 49-åringen pekas en annan svensk ut i den norska härvan, en man dömd för ett uppmärksammat rån i Stockholm.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.