Sverigesugna danskar dominerar på bron
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sverigesugna danskar dominerar på bron

Sverigesugna

Den svaga svenska kronan får fler danskar att välja svenska resmål. För Öresundsbron blev 2023 ett återhämtningens år, med en trafik nästan i nivå med hur det såg ut före pandemin. I snitt gjordes nästan 20 000 passager per dag.

Den svaga svenska kronan får fler danskar att välja svenska resmål. För Öresundsbron blev 2023 ett återhämtningens år, med en trafik nästan i nivå med hur det såg ut före pandemin.

I snitt gjordes nästan 20 000 passager per dag. Jämfört med året före ökade vägtrafiken med 8,3 procent.

"Dansk fritidstrafik låg på rekordhöga nivåer under nästan hela året. Till skillnad från tidigare år är det nu danskarna som reser mer. Stort intresse för semester i närområdet och en svag svensk krona har troligen bidragit till den utvecklingen", säger Öresundsbrons vd Linus Eriksson i ett pressmeddelande.

Den svenska fritidstrafiken minskade med 5 procent jämfört med 2022. Pendlingstrafiken ligger på en lägre nivå än före pandemin, vilket kan bero på mer distansarbete.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.