Taiwan: Chiptillverkningen stannar här
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Taiwan: Chiptillverkningen stannar här

Taiwan:

Taiwan vill hålla tillverkningen av sin mest avancerade halvledarteknik inom landet. – Vi kommer inte att flytta det här grejerna, eller vår avancerade processteknik, för produktion utanför Taiwan.

– Vi kommer inte att flytta det här grejerna, eller vår avancerade processteknik, för produktion utanför Taiwan. Vi ska behålla den mest avancerade forskningen och utvecklingskapaciteten i Taiwan, säger ekonomiministern J.W Kuo till reportrar i Taipei.

Taiwan, med chiptillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) i spetsen, är den dominerande producenten av halvledare i världen.

Uttalandet från Taiwan skulle kunna sätta käppar i hjulet för USA:s president Joe Biden och hans regering som hoppas säkra en chipproduktion på den egna marknaden.

TSMC, som bland annat är stor underleverantör till Apple och halvledarjätten Nvidia, har planer på att bygga fabriker i Arizona i USA. Däremot har man inte fattat något beslut huruvida bolagets mest avancerade teknik kommer att finnas där.

Dessutom måste eventuella beslut om att bedriva den här typen av produktion utomlands godkännas av den taiwanesiska regeringen.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Taiwan Semiconductor Manufacturing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt