Take-Two faller i efterhandeln - Trailer för nya GTA läckt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Take-Two faller i efterhandeln - Trailer för nya GTA läckt

Take-Two

Speltillverkaren Take-Two Interactive, mest kända för sin populära spelserie Grand Theft Auto (GTA), upplevde en nedgång på 2,9 procent i den amerikanska efterhandeln. Detta följde efter att företaget oplanerat släppte en trailer för det kommande spelet GTA 6, via sitt dotterbolag Rockstar Games.

Enligt ett pressmeddelande kommer det mycket efterlängtade spelet GTA 6 att lanseras år 2025. Detta markerar en paus på 12 år sedan utgivningen av det föregående spelet i serien, GTA 5. Detta spel har skördat enorma framgångar och är det näst mest sålda spelet i spelhistorien, endast överträffat av Minecraft.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Oförutsedd läcka tvingar fram tidig trailer

Rockstar Games blev tvungna att frigöra trailern och tillkännage det kommande spelet en dag tidigare än vad de ursprungligen hade planerat. Detta var en direkt följd av att en trailer för spelet läckte från ett okänt konto på plattformen X under måndagen. Rockstar Games hade ursprungligen tänkt att göra det officiella tillkännagivandet under tisdagen.

Det återstår att se hur detta tidiga tillkännagivande kommer att påverka försäljningen av GTA 6 och huruvida den kommer att kunna matcha, eller möjligtvis överträffa, framgångarna som uppnåtts av dess föregångare GTA 5.

Om Take Two Interactive Software

Take-Two Interactive är en spelutvecklare. Idag utvecklar, äger och publicerar bolaget ett brett utbud av spel anpassade för diverse konsolsystem, datorer samt smarttelefoner. Verksamheten bedrivs genom flertalet etablerade dotterbolag på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Exempel på lanserade och egenutvecklade spel inkluderar exempelvis Grand Theft Auto, Manhunt och BioShock.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Take Two Interactive Software

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Take Two Interactive Software

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt