Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Tech-inkubatorn

Tech-inkubatorn växlar upp – Bli delägare inför notering

Tech-inkubatorn Increasor genomför en IPO inför den kommande noteringen, där bolaget kliver in på börsen i juni 2022. Med flera spännande skarpa förvärv, en erfaren styrelse och en klar framtidsväg erbjuds du nu en av vårens mest spännande investeringsmöjligheter!

Teckningsperioden pågår tills dess att den har blivit fulltecknad eller som senast 30 april 2022. Löpande tilldelning av aktier gäller.


Increasor är en inkubator som fokuserar främst på teknik och digitala tech-lösningar. Det som gör Increasor mer unikt än andra inom branschen, är att bolaget i varje projekt arbetar som en integrerad affärspartner. Bolaget har samlat nödvändig kompetens under ett och samma tak, med allt som behövs när nästa utmaning står runt hörnet med antingen en startup eller ett bolag som ska ta nästa stora steg.

2022 har börjat starkt för Increasor då bolaget har hunnit med en rad starka punkter bara tre månader in i det nya året. Increasor har tecknat fem stycken avsiktsförklaringar med intentionen om bland annat förvärv och att öppnat ett virtuellt kontor – samt har även valt in den erkända entreprenören Mats Holmberg som styrelseordförande i bolaget.

Trots den starka starten på året finns det mer att förvänta sig. Fler förvärv finns i planen framåt och nu behöver Increasor stärka kassan för att kunna färdigställa förvärven och därefter därefter gå mot en stark börsnotering.

Tar sikte på snabbväxande miljardbransch

I början av mars gick Increasor ut med nyheten om intentionen att genomföra ett antal strategiska förvärv, varav tre av dessa gemensamt adresserar en snabbt växande bransch som varje år omsätter miljarder. Bolagen verkar inom köp och försäljning av begagnade telefoner, där två är etablerade kedjor och den sistnämnde en respektabel leverantör.

Många är säkert redan bekanta med den finsk-grundade startupen Swappie, vars verksamhet består av att köpa in, fixa till och sälja vidare begagnade smartphones. En till synes enkel idé, men som snabbt har gjort bolaget till en snabbväxare med hundratals miljoner i omsättning. Marknaden är långt ifrån mättad och som referens kan nämnas att Swappie nyligen gick ut med nyheten att de tar in över 1 miljard kronor i nytt kapital.

Det är mycket som händer kring tech-inkubatorn Increasor och nu är man redo att ta nästa stora kliv framåt för verksamheten med sikte mot börsen.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 15 mars - 30 april (löpande tilldelning)
  • Teckningskurs: 5 SEK/aktie
  • Minsta teckningspost: 1 000 aktier
  • Emissionsbelopp: 15 MSEK
  • Anledning till emission: Slutförande av förvärv
  • Planerad notering: Juni 2022
Läs mer och teckna i Increasor


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt