Sista chansen att teckna i nytänkande investmentbolag med fokus på innovativa tillväxtbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna i nytänkande investmentbolag med fokus på innovativa tillväxtbolag

Sista

Investmentbolaget Option One är i full gång med sin nyemission och än så länge står inte bara allt rätt i fas utan bolagets affärsstrategi gör erbjudandet till en av de mer spännande nyemissionerna därute.

Det skrivs mycket om Option One och med all rätt; bolaget har en oerhört spännande affärsstrategi som grundar sig att erbjuda indirekt ägandeskap i deras portföljbolag som består av tillväxtföretag inom olika megatrender – detta genom att investera direkt i investmentbolaget Option One.

Vill ge småsparare chansen att komma in tidigt i onoterade tillväxtbolag

Vad som menas med detta är att i vanliga fall krävs det upp emot en miljon kronor som privatperson för att ha möjlighet att kunna investera i onoterade tillväxtföretag. Det Option One gör som är unikt är att de agerar som en brygga och förenklar investeringsprocessen. Bolaget möjliggör för privata investerare att indirekt investera i spännande tillväxtföretag via investmentbolaget Option One.

Utöver att bistå med kapital, erbjuder Option One även nätverk och kompetens i den utsträckning portföljbolagen önskar. Till följd av bred kompetens och kontaktytor i ett flertal branscher är Option One mycket väl positionerat under dessa turbulenta tider och det finns en stark tilltro till de underliggande bolagen.

“Det är extremt roligt att se och höra allt snack kring oss – det märks verkligen att folk tycker om vår affärsidé. Vill även passa på att välkomna alla nya aktieägare som har valt att investera i oss, er investering möjliggör att vi kan utöka vår nuvarande portfölj och det är vad emissionen grundar sig i. Att bygga en så stark portfölj som möjligt, för att sedan ta börsen med storm när vi noterar oss”, berättar Vidar Brudvik, VD för Option One.

Fyra anledningar till att investera i Option One

  • Exklusiv möjlighet att bli indirekt ägare i onoterade tillväxtföretag
  • Goda möjligheter till värdetillväxt genom en strukturerad partnermodell för att hitta och gallra fram de mest lovande tillväxtbolagen
  • 240 delägare redan före denna publika emission
  • Tre portföljbolag i attraktiva branscher. Jiroy (E-handel), Gee (Fintech) och By Mates (E-sport)


Proof of Concept: tidigare portföljbolag, Syncro Group AB (publ), noterades på Spotlight.

Än är inte chansen över för att investera i en unik möjlighet som inte dyker upp särskilt ofta. Den publika emissionen stänger den 22 februari och det innovativa bolaget Option One, ämnar använda kapitalanskaffningen till att utöka sin portfölj och med siktet inställt på att ta börsen under nästkommande år.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 1-22 februari 2022
  • Teckningskurs: 2 SEK
  • Emissionsvolym: 5 MSEK
  • Minsta teckningspost: 2 500 aktier
  • Bolagsvärde (pre-money): 25,4 MSEK
  • Börsnotering: Planeras till 2023
Läs mer och teckna i Option One

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt